RSS

La 24 februarie 1870 era inaugur…

La data de 24 februa…

Aurelian Pavelescu: "De ce senat…

"De ce senatoarea Di…

Rugăciune pentru Vasile Zărnescu

În data de 21 Februa…

La 23 Februarie 1941 situația bi…

Ocupația horthystă a…

Revelație a senatoarei Diana Iov…

Atacată atât în timp…

Arafat și Voiculescu, cel mai cr…

De câte ori a exista…

Senatoarea Diana Iovanovici-Șoșo…

De mai bine de două …

La 22 Februarie 1821, Alexandru…

Din cauza faptului c…

18 Februarie 1799: Decapitarea d…

Constantin Hangerli …

18 Februarie - Ziua Internaționa…

"La 18 februarie, în…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

La 24 martie 1921 erau condamnați agenții de influență care au instigat greva generală din Valea-Jiului

Print Friendly, PDF & Email

La fel ca și în spatele multor altor mișcări sociale care au sfârșit prin violențe și anarhie în România, și în spatele Grevei generale din România din anul 1920 au stat agenți de influență ai unor puteri străine. La 24 martie 1921 erau condamnați agenții de influență care au instigat greva generală din Valea-Jiului.

Abia de curând au fost scoase la lumină de către unii istorici adevăratele scopuri și dedesubturi ale Răscoalei țărănești de la 1907. Documentele și dovezile noi despre evenimentele din 1907 prezintă într-o cu totul altă lumină Răscoala țărănească de la începutul secolului trecut, dezvăluind că în spatele acelor sângeroase acțiuni au stat atât proastele decizii ale autorităților românești, cât mai ales implicarea unor agenți de influență străini care au stat la originea izbucnirii revoltelor violente, cu scopul de a instaura anarhia și a crea astfel unor puteri externe posibilitatea de a profita de această situație din România.

Profitând de-a lungul timpului de nemulțumirile anumitor pături sociale din România, agenți de influență ai unor puteri străine au reprezentat turnesolul care a catalizat acțiunea de revoltă în societatea românească, instigând la acte de violență, sabotaje industriale, toate cu repercusiuni grave asupra populației și economiei din România.

“Condamnarea instigatorilor grevei de la Petroșani

Craiova – Curtea Marțială din Craiova, a terminat procesul contra celor care au instigat în vederea declarării grevei generale a muncitorilor din Valea-Jiului. Dintre inculpați, 28 au fost puși în libertate, iar condamnați au fost muncitorii Ioan Marker, la 12 ani muncă silnică, Mihai Vajda la 7 ani, Johan Kundelfreund și Janos Lakatos la câte cinci ani de temniță grea.”

evomag.ro

Greva generală din România din 1920 a reprezentat prima reușită de amploare a agenților de influență aflați în spatele declanșării mișcărilor sociale: circa 400.000 de angajați din numeroase sectoare ale industriei și transporturilor din România au paralizat activitatea în întreaga țară.

Scopurile declarate ale primei greve generale din România erau unele nobile: îmbunătățirea condițiilor de lucru pentru muncitori, recunoașterea sindicatelor muncitorești, și … eliminarea cenzurii (n.r. se refereau la publicațiile de propagandă comunistă / socialistă).

Timbru de propagandă din 1960 care celebra 40 de ani de la Greva generală din România din 1920
Timbru de propagandă din 1960 care celebra 40 de ani de la Greva generală din România din 1920

Nota noastră: Vedem azi cum istoria se repetă sub ochii noștri. Dacă instigatorii grevei generale din anul 1920 din Valea-Jiului erau agenți de influență ai unor puteri străine, toți condamnații la ani grei de închisoare purtând nume cu rezonanțe exotice, la fel se întâmplă și azi în jurul mișcărilor de agitație socială de pe străzile României. Cum se face că și mare parte din membrii USR și PLUS care agită astăzi spiritele în România tot cu idei de extremă stânga, au de asemenea nume cu rezonanțe exotice? Ba în plus unii din ei și-au mai dat și drumul la gură, scăpând porumbei despre Stalin, despre faptul că familia tradițională (n.r. ca instituție burgheză) și-a cam trăit complet traiul, despre progresul care nu trebuie încurcat de religie sau de naționalism, și despre multe alte bolșevisme… Când vezi neobolșevicii cu nume exotice că se vânzolesc să susțină cu atâta înflăcărare agitația #Șîeu, normal că ajungi să te întrebi: mă, oare nu cumva…?

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info