Cârdășia dintre UDMR și PSD pune în pericol identitatea românească în județele din Nord-Vestul României

Într-un oraș precum Satu Mare, deși populația românească este majoritară, oamenii au ajuns să sufere sub o dictatură profund antiromânească a UDMR-ului.

Banii publici sunt folosiți cu prioritate pentru interesele identitare maghiare, se redenumesc străzi care purtau numele unor personalități românești sau a unor evenimente importante din istoria românilor cu denumiri maghiare, se redenumesc școli cu denumiri maghiare (n.r. vezi școala nr. 10 din Satu Mare),

se ridică statui și monumente ungurești (n.r. Rusinos! Cui i-au amplasat statuie la Satu Mare? Lui Szechenyi, cel care spunea: „Naţiunea ungară este aleasă de Dumnezeu pentru a domina toate popoarele din jurul ei”) în paralel cu lăsarea în paragină a celor românești (n.r. vezi Batjocura continuă la adresa statuilor românești la Satu Mare: statuia lui George Coșbuc ascunsă sub o salcie și camuflată după ghene de gunoi), sau chiar încercări de demolare ale acestora (n.r. vezi cazul Troiței Românești din Satu Mare), manifestările maghiare sunt lăsate să ocupe întreg bulevardul pe când cele românești sunt înghesuite pe trotuar (n.r. vezi Discriminare clară la Satu Mare: manifestările românești înghesuite pe trotuar, cele maghiare pot ocupa toată stradă)

Multe dintre acțiunile antiromânești ale UDMR din acest colț al țării sunt sprijinite direct atât de PSD, în cea mai mare măsură, cât și de mulți dintre PNL-iștii locali, dintre care unii se remarcă a fi mai UDMR-iști decât UDMR-iștii cu carnet de partid. Dar în economia deciziilor politice din această regiune a țării, liberalii contează mai puțin, cu toate că sprijină fără echivoc și ei UDMR-ul pentru a obține niscaiva funcții și privilegii la nivel local.

Pe 19 aprilie 2019, deși s-a organizat o ceremonie de reconstituire a intrării Armatei Române în Satu Mare în 1919, niciun lider maghiar de la conducerea județului Satu Mare n-a participat la acest eveniment, deși îmbracă haina de funcționari a statului român!?

Accesele profund antiromânești ale UDMR-ului în județele din Nord-Vestul României nu numai că nu sunt reclamate și combătute, ci sprijinite fățiș de către PSD și PNL la Satu Mare. Surpriza cea mai urâtă a fost să constatăm că deși PSD-iștii sunt „partenerii oficiali” ai UDMR-ului, o parte dintre membrii PNL Satu Mare se comportă de parcă ar avea pe carnetele de partid sigla UDMR-ului și nicidecum pe cea a PNL-ului. Noroc pentru românii sătmăreni că PNL-ul nu mai contează atât de mult pe cât o făcea pe vremuri, altfel pe lângă UDMR ai crede că s-au procopsit pe cap și cu vreun soi de Jobbik cu componență „românească”.

Dacă mai continuă pentru foarte mult timp această cârdășie dintre UDMR și PSD, aceasta va pune în pericol identitatea românească în județele din Nord-Vestul României.

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns