RSS

(FOTO) Aceasta este adevărata so…

(FOTO) Aceasta este a…

Scrisoare deschisă adresată depu…

Scrisoare deschisă ad…

E mai bine fără creștinism cultu…

  Vorbim despre creșt…

(VIDEO) Senatorul Diana Iovanovi…

Activitatea senatorul…

Măsuri de ultimă oră date de man…

  Supărați că numărul…

Până unde poate să meargă impert…

  Președintele Români…

Ți-ai întrebat deputații din jud…

Ți-ai întrebat deputa…

SUNT o "spurcăciune ORTODOXĂ"!!!

SUNT o "spurcăciune…

De 4 ani, Centrul „Sfânta Alexan…

„Copiii sunt dulci ca…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Cârdășia dintre UDMR și PSD pune în pericol identitatea românească în județele din Nord-Vestul României

Print Friendly, PDF & Email

Într-un oraș precum Satu Mare, deși populația românească este majoritară, oamenii au ajuns să sufere sub o dictatură profund antiromânească a UDMR-ului.

Banii publici sunt folosiți cu prioritate pentru interesele identitare maghiare, se redenumesc străzi care purtau numele unor personalități românești sau a unor evenimente importante din istoria românilor cu denumiri maghiare, se redenumesc școli cu denumiri maghiare (n.r. vezi școala nr. 10 din Satu Mare),

se ridică statui și monumente ungurești (n.r. Rusinos! Cui i-au amplasat statuie la Satu Mare? Lui Szechenyi, cel care spunea: „Naţiunea ungară este aleasă de Dumnezeu pentru a domina toate popoarele din jurul ei”) în paralel cu lăsarea în paragină a celor românești (n.r. vezi Batjocura continuă la adresa statuilor românești la Satu Mare: statuia lui George Coșbuc ascunsă sub o salcie și camuflată după ghene de gunoi), sau chiar încercări de demolare ale acestora (n.r. vezi cazul Troiței Românești din Satu Mare), manifestările maghiare sunt lăsate să ocupe întreg bulevardul pe când cele românești sunt înghesuite pe trotuar (n.r. vezi Discriminare clară la Satu Mare: manifestările românești înghesuite pe trotuar, cele maghiare pot ocupa toată stradă)

Multe dintre acțiunile antiromânești ale UDMR din acest colț al țării sunt sprijinite direct atât de PSD, în cea mai mare măsură, cât și de mulți dintre PNL-iștii locali, dintre care unii se remarcă a fi mai UDMR-iști decât UDMR-iștii cu carnet de partid. Dar în economia deciziilor politice din această regiune a țării, liberalii contează mai puțin, cu toate că sprijină fără echivoc și ei UDMR-ul pentru a obține niscaiva funcții și privilegii la nivel local.

Pe 19 aprilie 2019, deși s-a organizat o ceremonie de reconstituire a intrării Armatei Române în Satu Mare în 1919, niciun lider maghiar de la conducerea județului Satu Mare n-a participat la acest eveniment, deși îmbracă haina de funcționari a statului român!?

Accesele profund antiromânești ale UDMR-ului în județele din Nord-Vestul României nu numai că nu sunt reclamate și combătute, ci sprijinite fățiș de către PSD și PNL la Satu Mare. Surpriza cea mai urâtă a fost să constatăm că deși PSD-iștii sunt “partenerii oficiali” ai UDMR-ului, o parte dintre membrii PNL Satu Mare se comportă de parcă ar avea pe carnetele de partid sigla UDMR-ului și nicidecum pe cea a PNL-ului. Noroc pentru românii sătmăreni că PNL-ul nu mai contează atât de mult pe cât o făcea pe vremuri, altfel pe lângă UDMR ai crede că s-au procopsit pe cap și cu vreun soi de Jobbik cu componență “românească”.

Dacă mai continuă pentru foarte mult timp această cârdășie dintre UDMR și PSD, aceasta va pune în pericol identitatea românească în județele din Nord-Vestul României.

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info