Tăriceanu îi vrea maghiarizați pe românii din Harghita și Covasna pentru ca maghiarii să nu se simtă … marginalizați!

Episodul cu Tăriceanu de la congresul UDMR de la Cluj-Napoca maimuțărindu-se cu un discurs ținut într-o aproximativă limbă maghiară, de s-au prăpădit de râs până și membrii partidelor extremiste din Ungaria, n-a fost singurul.

În noiembrie 2014, Călin Popescu Tăriceanu îi uluia pe românii din cele două județe problematice din inima țării, Harghita și Covasna,cu o declarație de-a dreptul demențială.

Atât românii cât și maghiarii de aici ar trebui să fie bilingvi, și vreau ca această comunitate să fie liberă și realizată. Vreau ca maghiarii să nu se simtă marginalizaţi în propria țară (…)”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu

Așadar, pentru ca maghiarii să nu se simtă „marginalizați”, Tăriceanu îi vrea maghiarizați pe românii din secuime. O logică fără cusur, precum cea a bolșevicilor: dacă nu pot fi toți cetățenii bogați, atunci îi putem face pe toți săraci!

Pentru cine n-a știut până acum de această declarație a lui Tăriceanu din anul 2014, probabil a rămas foarte surprins atunci când acesta aproape că și-a fracturat limba în timpul congresului UDMR în încercarea de a regurgita grupuri consecutive de consoane, dintr-o limbă pe care era mai mult decât evident că n-o stăpânea câtuși de puțin.

Când l-am văzut pe Călin Popescu Tăriceanu molfăind stângaci cuvinte în limba maghiară la congresul UDMR de la Cluj, acela a fost momentul care ne-a clarificat pe deplin convingerea că un asemenea lider politic nu mai are ce căuta la varful conducerii statului român. Trădătorii de neam și de țară trebuie excluși din viața politică a țării pe care au trădat-o!

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns