libris.ro

Neobolșevicii lui Soros de la o Universitate de stat din Cluj, nou atac împotriva lui Eminescu

Pentru mulți poate ar părea azi, în secolul XXI, o afirmație total hazardată legată de existența unui adevărat cuib de cadre universitare cu orientare neobolșevică, preponderent cu o abordare ideologică de factură marxist-leninistă, tocmai la o universitate de stat din Cluj.

Însă acest cuib de vipere din păcate chiar există la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj, și ”roadele” muncii lor otrăvesc de ani buni mințile necoapte ale tineretului românesc, cu o abordare marxist-leninistă a europenismului.

Și mai trist este faptul că lista celor care formează această celulă de cadre universitare bugetofage, dar culmea, cu preocupări anticonstituționale și chiar antistatale, precum propaganda pentru destrămarea teritorială a României și promovarea unor idei profund antinaționale, este lungă cât un calendar religios plin de ”sfinți”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


La toată această încrengătură de cadre universitare din Cluj cu orientare de extremă stânga am ajuns întâmplător, după lecturarea unei ”lucrări de cercetare” intitulată „Rasism românesc: componenta rasială a discursului antisemit din România până la Al Doilea Război Mondial”, scrisă de Lucian T. Butaru, lector univ. dr. la Facultatea de Studii Europene, Universitatea Babeș-Bolyai.

Întreaga ”lucrare de cercetare” publicată de Lucian Butaru sub egida „Editurii Fundației pentru Studii Europene” este o veritabilă pledoarie la antiromânism. Se străduie să-i scoată din piatră seacă pe români ca fiind rasiști și … antisemiți. Fix pe modelul pe care primii bolșevici se străduiau să-i scoată pe români imperialiști, iar România era prezentată în propaganda lor ca fiind un „stat imperialist” ce trebuia dezmembrat. Nu e de mirare că toată șleahta din preajma acestui lector universitar are tot preocupări profund antiromânești, de extremă stânga…

Potrivit lui Lucian Butaru, poetul Mihai Eminescu (n.r. pe care acesta îl trece zeflemitor între ghilimele ca fiind poet național al românilor), ar fi fost unul dintre „producătorii timpurii de discurs xenofob”.

Astfel de remarci la adresa unui poet național și universal cum este Mihai Eminescu nu te mai miră însă din partea neobolșevicilor după ce descoperi în ce ape se scaldă extrema stângă clujeană.

Lucian Butaru face parte dintr-un grup clujean de extremă stânga intitulat Grupul pentru Acţiune Socială (GAS), o organizație în care unul dintre cei mai activi și mai vocali membri este Adrian Dohotaru, fost deputat USR:

„Apoi, este combătut idealul unui stat burghez care ar include românii din toate provinciile pe motiv că statul este unul dintre marii exploatatori alături de capital, din cauza numeroaselor dări și taxe menite pentru menținerea privilegiilor aparatului administrativ și pentru prezervarea proprietății private (pp. 167-168). ” (sursa: Ardealul și idealul federației)

La o scurtă căutare de informații descoperim că și alte publicații au remarcat adunătura de neomarxiști de la UBB Cluj:

„Celula de cadre universitare neomarxiste, de la Universitatea Babes Bolyai din Cluj, finanțată și propagată de Organizațiile lui Soros, s-a activat în scandalul UNATC. Apel Fluierul.ro: Opriți propaganda neocomunistă în Universitatile Românești”, scrie fluierul.ro

„Lector univ. dr. Lucian Butaru, Facultatea de Studii Europene, Universitatea Babeș-Bolyai
(n.red. Lucian Butaru scrie și el la ziarul de extremă stânga Critic Atac și face parte alaturi de Norbert Petrovici, de Adrian Dohotaru și de alții din grupul de extremă stânga „Grupul pentru Acțiune Socială” – grup care printr-unul dintre membri săi cei mai activi Adrian Dohotaru – (bun prieten și el cu Dumitru Cornel Valcu, cu Norbert Petrovic, cu Butaru etc..) republică și lauda elogios printre altele, propunerile anarhiste de Federalizare ale Ardealului de la sfârșitul sec. XIX, propuneri care totodată se împotriveau unui stat daco-român.”, mai scria publicația fluierul.ro

„Fiind pentru emanciparea populațiunii române din Dacia suntem în acelaș timp contra statului daco-român. Dorind din inimă și lucrînd toată vieața noastră pentru emanciparea fraților noștri, ceia ce nu voim și ceia ce nu înțelegem este statul, noi, propovăduitorii ai revoltei și independenței. „, așa suna unul dintre textele antiromânești de la sfârșitul sec. XIX, popularizate din nou în zilele noastre de către anarhiștii clujeni de la GAS

Despre anarhiștii clujeni, tot un soi de comuniști internaționaliști pe stil nou, este destul de bine cunoscut faptul că se află atât pe lista de plată a ploșnițăriilor (n.r. a se citi ONG-uri) lui Soros, cât și pe cele ale unor alte organizații cu finanțări „misterioase”, dar oarecum explicabile când vezi cum aceiași neomarxiști se activează brusc în campaniile electorale pentru niște personaje precum Eckstein Kovacs Peter de la UDMR.

Când începi să faci anumite conexiuni între acțiune și reacțiune, atunci devine destul de clar că toate aceste forme ale propagandei anarhiștilor clujeni nu sunt altceva decât un sprijin pe termen lung în favoarea separatismului maghiar în România. Dar pentru atingerea scopului lor, tot ce este mai de valoare în cultura și istoria poporului român trebuie să dispară sub copitele neomarxismului pus din nou în slujba separatismului maghiar, la fel ca și în urmă cu un secol, când în 1919 aceleași forțe au încercat bolșevizarea Ardealului.

La fel ca la bolșevicii de acum un secol distanță, putem observa duplicitatea ideologică, folosindu-se de clișee ieftine și ascunzându-se după perdeaua propagandei toleranței atunci când își promovează antiromânismul: românu-i rasist, xenofob, needucat, infractor, nedemn de a avea o țară mare și bogată precum este România… Dar parcă ne-au mai ros și alții urechile cândva cu fix același gen de povești, nu-i așa?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info