RSS

Ecaterina Teodoroiu, omagiată la…

Asociația culturală …

Supliment al revistei MAGAZIN CR…

Noul număr al suplim…

De ce Eminescu de Ziua Culturii …

de Claudiu Dumitrach…

Echipa nostră de la Târgu-Jiu a …

Biserica “Izvorul Tă…

Ecaterina Teodoroiu sărbătorită …

Se împlinesc în aces…

Glasul.info din nou cenzurat dup…

Fandel Mihai, redact…

15 ianuarie 2022, a X-a ediție a…

Începând cu ora 12.0…

CERERE DE DEMISIE A CELOR RĂSPUN…

CĂTRE: Membrii Guver…

Discriminare etnică îndreptată î…

Doar plățile indemni…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

George Simion a început pregătirile pentru alegerile prezidențiale și locale, în cadrul unui turneu în diaspora

Print Friendly, PDF & Email

Au trecut alegerile europarlamentare, însă nu și problemele referitoare la votul în diaspora. Românii plecați în străinătate au parcurs zeci sau sute de kilometri pentru a ajunge la secțiile de vot pe 26 mai, au stat și câte 9 ore la cozi uriașe pentru a vota, iar mulți dintre aceștia nu au reușit să ajungă să își exercite acest drept. S-a vorbit mult, dar nu s-a mai făcut nimic. Aceasta este concluzia desprinsă  în cadrul discuțiilor purtate de independentul George Simion cu românii din Birmingham, Londra și Bologna.

Aflat într-un turneu prin Marea Britanie și Italia, Simion i-a îndemnat pe românii de peste hotare să se înregistreze pe site-ul https://www.recensamantuldiasporei.ro/ pentru a determina autoritățile de la București să respecte legislația, care prevede ca la fiecare 100 de cereri să fie înființată o secție de vot.

„S-au dus europarlamentarele, urmează alegerile prezidențiale. Bineînțeles că situația umilitoare în care românii din afara țării au fost puși se va repeta dacă nu luăm atitudine. A venit momentul să nu ne mai intereseze scuzele lor, să punem capăt batjocurii și să le arătăm că avem legea de partea noastră. Vom număra om cu om, cerere cu cerere și vom deschide secții de vot corespunzătoare fiecărei comunități de români din străinătate. Totodată, acei români din diaspora care își doresc să revină acasă trebuie să aibă șansa reală de a contribui la o schimbare, iar această schimbare poate veni la alegerile locale din 2020. Fiecare român plecat poate candida și poate fi ales în țară, pentru a rămâne definitiv să facă diferența în bine”, a declarat independentul George Simion.

George Simion va avea întrevederi și cu românii din San Marino (18 iunie, ora 17:00, la meciul de fotbal al echipei naționale a României cu echipa națională de fotbal a Croației U21), Padova (19 iunie, ora 19:00, via Ugo Foscolo 15), Parma (20 iunie, ora 19:00, via Emilia Ovest 37/A), Cesena (21 iunie, ora 17:00, la meciul naționalei României), Rimini(22 iunie, ora 11:00, San Clemente di Rimini, via Diaz 167), Roma (23 iunie, ora 11:30, Via Paola Falconieri nr 84 / Monteverde Vecchio -San Giovani di Dio – Piazza Donna Olimpia; ora 14:00 – Via Acquaroni, 71/Parohia S.Rita/Tor Bella Monaca), Verona (23 iunie, ora 20:00, Via Chiodda 177), Florența (24 iunie, ora 16:00, Via Lungarno Vespuci 30) și Torino (25 iunie, ora 13:00, Via Ancona 7, în fața Consulatului României).

George Simion a obținut la alegerile europarlamentare locul 4 în diaspora după numărul de voturi exprimate.

Social Links
Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Switch to mobile version