libris.ro

O mână de oameni cu dragoste de românism și cultură a mărșăluit pentru salvarea stațiunii Băile Herculane

În vara anului 2018, aflându-ne într-un scurt tur prin țară, am poposit câteva zile și în stațiunea Băile Herculane, în drumul nostru către Cazanele Dunării și spre malul sârbesc al Dunării. E greu de descris în cuvinte ce fel de sentimente ne-au încercat atunci când la tot pasul, mai ales prin zona istorică a stațiunii Băile Herculane, nu numai că nu se mai regăsea gloria de altădată a renumitei stațiuni balneoclimaterice, ci efectiv îți venea să plângi în pumni de necaz când vedeai un asemenea potențial risipindu-se și patrimoniul cultural și istoric batjocorit și lăsat de izbeliște sub ochii tăi la fiecare pas.

Joia trecută, pe 11 iulie 2019, un grup de oameni cu dragoste de românism și cultură a participat la „Marșul Culturii” de la Băile Herculane, o manifestare menită să atragă atenția asupra dezastrului în care se găsește patrimoniul cultural și istoric din stațiunea Băile Herculane.

„O mână de oameni de prin toate colțurile țării, anonimi și epuizați de griji, niște sfinți români contemporani cu Dumnezeu au fost aura și gloria Marșului Culturii din Herculane din 11 iulie…o procesiune care a mărșăluit prin antichitatea stațiunii milenare… chemând la viață măreața catedrală a apelor termale române din ruinele care o năpădesc…”, a scris Laurian Stănchescu, scriitor și jurnalist, pe uzp.org.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Inițiativa aparține Asociației Culturale ˝Carpații MIHAI EMINESCU˝ , sprijinite de Societatea Civilă ˝Agora Cărășeană˝ , prin președintele Pavel Aghescu și sub patronajul Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

Galerie Foto:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info