RSS
TwitterFacebookPinterest

Românii care apără identitatea românească de agresiunea maghiară sunt cenzurați tot mai agresiv!

Românii care apără identitatea română de agresiunea maghiară sunt cenzurați din ce în ce mai agresiv. Jurnalistul Dan Tanasă, dr. Mihai Tîrnoveanu, președintele Asociației Calea Neamului și vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, portalul românesc Buletin de Carei, sunt doar câteva dintre numele celor care sunt frecvent cenzurați pe platformele de socializare pentru că apără identitatea neamului românesc.

Imediat după 15 martie 2019, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, a avut loc un atac coordonat atât împotriva paginii de facebook a publicației cât și a site-ului buletindecarei.ro. Postări vechi chiar și de mai mult de o săptămână, au fost raportate în grup, fără discriminare, blocând practic activitatea paginii de facebook “Buletin de Carei”. Timp de mai multe zile, administratorii paginii de facebook “Buletin de Carei” s-au văzut în imposibilitatea de a mai face postări noi, ba chiar mai mult decât atât, site-ul www.buletindecarei.ro apărând ca fiind banat de către rețeaua de socializare chiar și pe mesageria privată. (Vezi Atac concertat împotriva publicației Buletin de Carei, singurul cotidian românesc independent din Carei)

Situația din martie 2019 s-a repetat de curând și cu blogul lui Dan Tanasă, jurnalistul având parte fix de același tratament de care a avut parte și portalul românesc Buletin de Carei. Domeniul dantanasa.ro a fost banat pe facebook și nu se mai puteau efectua nici măcar distribuiri ale articolelor publicate de-a lungul anilor de către Dan Tănasă.

Azi aflăm că și dr. Mihai Tîrnoveanu, președintele Asociației Calea Neamului și vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, a ajuns victima acestei cenzuri agresive de pe facebook.

“Cu părere de rău anunț: contul doctorului Mihai Tîrnoveanu – românul cu „inima tricoloră”, a fost șters de pe facebook – definitiv!”, a anunțat azi pe contul său de socializare poeta Mihaela Aionesei din Târgu Secuiesc

Ce au în comun toți cei menționați mai sus? Se împotrivesc maghiarizării forțate din anumite zone ale țării și împotriva discriminărilor etnice la care sunt supuși românii în zonele respective, mai ales împotriva formelor instituționale prin care românii sunt discriminați din punct de vedere etnic în propria lor țară. Adevărurile pe care le aduc ei la lumină deranjează atât de puternic încât sunt dispuși unii să se strângă cu zecile sau cu sutele pentru a raporta sub pretexte false dezvăluirea acestor adevăruri supărătoare pe platformele de socializare.


Galerie Foto:

[envira-gallery id=”101950″]


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]