RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Se vrea sancționarea sprijinirii identității naționale de către o instituție a statului român?

“Unii au vrut să ne arunce în aer la Târgu-Secuiesc de 1 Decembrie 2015, când am avut prima acțiune ,,1000 de Steaguri Tricolore pentru Inima Țării”, alții vor acum să fim sancționați de CNCD pentru activitățile românești din Covasna si Harghita. 

Arus Zsolt, presedintele ,,Consiliului Național Secuiesc” din zona Gheorgheni, care este de altfel unul dintre sustinătorii celor doi cetățeni condamnați pentru tentativa de atac terorist din 2015, reclamă la CNCD si întreaga mea ,,activitate practică”. 

Aici este vorba așadar nu numai de persoana mea, ci de condamnarea unui principiu, căci prea bine se știe că acțiunile noastre au ca obiectiv întărirea identității naționale din Arcul Intracarpatic si nu numai, iar implicarea românilor din afara județelor Covasna si Harghita în aceste activități deranjează cel mai tare.

Așa este, scopul nostru este într-adevăr atragerea a cât mai multor energii românești în Covasna si Harghita. Este ilegal acest lucru? Trebuie sancționat, amendat, acest lucru? 

Se vrea sancționarea sprijinirii identității naționale de către o instituție a statului român? Sanctionarea si amendarea faptului că am dăruit mii de cărți de literatură română, mii de steaguri tricolore si icoane ortodoxe, sute de costume naționale tinerilor, premii pentru copiii unităților de învățământ cu predare în limba română?

Este amendabilă de către statul român încurajarea înscrierii elevilor în aceste sectii sau scoli cu predare în limba română, în condițiile în care elevii care se înscriu in unitățile de învătământ cu predare în limba maghiară primesc burse de studiu din partea statului ungar prin intermediul diferitelor asociații si fundatii? 

Vom vedea pe 27 august ora 10, atunci când mă voi prezenta la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, dacă activitatea aceasta trebuie să fie sanctionată. Vom vedea dacă îndeplinirea datoriei de român încalcă vreo lege în această țară.
Fraților, cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!”

apiland.ro

Autor: Mihai TîrnoveanuContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]