Se vrea sancționarea sprijinirii identității naționale de către o instituție a statului român?

„Unii au vrut să ne arunce în aer la Târgu-Secuiesc de 1 Decembrie 2015, când am avut prima acțiune ,,1000 de Steaguri Tricolore pentru Inima Țării”, alții vor acum să fim sancționați de CNCD pentru activitățile românești din Covasna si Harghita. 

Arus Zsolt, presedintele ,,Consiliului Național Secuiesc” din zona Gheorgheni, care este de altfel unul dintre sustinătorii celor doi cetățeni condamnați pentru tentativa de atac terorist din 2015, reclamă la CNCD si întreaga mea ,,activitate practică”. 

Aici este vorba așadar nu numai de persoana mea, ci de condamnarea unui principiu, căci prea bine se știe că acțiunile noastre au ca obiectiv întărirea identității naționale din Arcul Intracarpatic si nu numai, iar implicarea românilor din afara județelor Covasna si Harghita în aceste activități deranjează cel mai tare.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Așa este, scopul nostru este într-adevăr atragerea a cât mai multor energii românești în Covasna si Harghita. Este ilegal acest lucru? Trebuie sancționat, amendat, acest lucru? 

Se vrea sancționarea sprijinirii identității naționale de către o instituție a statului român? Sanctionarea si amendarea faptului că am dăruit mii de cărți de literatură română, mii de steaguri tricolore si icoane ortodoxe, sute de costume naționale tinerilor, premii pentru copiii unităților de învățământ cu predare în limba română?

Este amendabilă de către statul român încurajarea înscrierii elevilor în aceste sectii sau scoli cu predare în limba română, în condițiile în care elevii care se înscriu in unitățile de învătământ cu predare în limba maghiară primesc burse de studiu din partea statului ungar prin intermediul diferitelor asociații si fundatii? 

Vom vedea pe 27 august ora 10, atunci când mă voi prezenta la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, dacă activitatea aceasta trebuie să fie sanctionată. Vom vedea dacă îndeplinirea datoriei de român încalcă vreo lege în această țară.
Fraților, cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!”

Autor: Mihai Tîrnoveanu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info