RSS

Baronul Brukenthal, un monument …

Iohannis i-a luat pe …

O rezoluție discriminatorie a Pa…

   Am ajuns s-o trăim…

Sibiul e pierdut pentru România?…

Sibiul e pierdut pent…

UN REGAL FĂRĂ EGAL!

Gala artelor, ediția …

"Majoritatea victimelor lui Bruk…

În ultima vreme au ap…

Euro Education Federation recoma…

   Euro Education F…

Vești alarmante: "Numărul compan…

“Dacă avem întreprinz…

(VIDEO) Diana Iovanovici-Șoșoacă…

Diana Iovanovici-Șoșo…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Invitație la lectură: “Unire și simțire românească”

Print Friendly, PDF & Email

De-a lungul istoriei neamului românesc, Unirea românilor s-a sprijinit tocmai pe simțirea românească, pe etosul românesc, pe creștinismul oriental al urmașilor celor care au stat stavilă pentru atâtea și atâtea imperii care au frământat pământul și sângele românesc. Unele dintre aceste imperii doar au trecut pe aici ca un vânt răvășitor, și s-au risipit apoi ca praful zilelor de vară. Toate aceste “vânturi năprasnice” venite de pretutindeni din jurul țărilor românești și care au răscolit sentimentul de solidaritate național al românilor, au dus în cele din urmă la formarea statului unitar național român modern.

Cartea apărută la editura DOXOLOGIA și intitulată “Unire și simțire românească” , strânge în paginile ei o serie de reflecții despre instituțiile bisericești și laice, despre marile personalități românești implicate în încercările vremurilor lor de unire a neamului românesc, despre evenimentele istorice care au precedat Unirea cea Mare: Unirea lui Mihai Viteazul, Unirea de la 1859, despre emulaţia culturală care a sprijinit mișcările unioniste românești.

Invitație la lectură: “Unire și simțire românească”
Invitație la lectură: “Unire și simțire românească”

“Arhimandritul Mihail Daniliuc vine, în acest an binecuvântat al Romaniei (n.r. 2018), cu o carte despre unirea și simțirea românească. O face cu știința de carte și constiința de creștin și de român deopotrivă, iluminind unghiuri uitate ale istoriei noastre, evidențiind fațete sublime ale creștinismului înnobilat de strămoși pe aceste plaiuri. Autorul acestei cărți, pătruns de credința tare în Dumnezeu, crede și în destinul poporului său.. “, se arată în descrierea cărții “Unire și simțire românească”

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info