RSS
TwitterFacebookPinterest

A apărut partidul diasporei? Este vorba despre „România Mare în Europa”, mișcare politică axată pe interesele românilor din străinătate

Veste bună pentru românii din străinătate: a apărut partidul diasporei!

La un an de la protestele masive din 10 august 2018 s-a lansat o mișcare politică care va reprezenta interesele românilor din străinătate. Este vorba despre „România Mare în Europa”, inițiativă apărută după campania pentru alegerile europarlamentare a candidatului independent George Simion.

Mișcarea își propune crearea unui mediu propice pentru întoarcerea acasă a celor plecați peste hotare și protejarea drepturilor celor care doresc să rămână în țările de reședință, inclusiv dreptul de la vot, sprijinirea familiei românești și a capitalului autohton, precum și realizarea unității românilor de pretutindeni.

apiland.ro

„În calitate de candidat independent, am ieșit pe locul 4 în preferințele diasporei. Această forță politică pe care o pornim astăzi se va manifesta atât în România și Republica Moldova, cât și în Spania, Italia, Anglia, și oriunde avem comunități importante de români. Trebuie să luptăm pentru identitatea și drepturile noastre ca națiune, indiferent în ce stat trăim acum”, a declarat George Simion, viitorul președinte al entității politice.

În lunile septembrie și octombrie vor avea loc congrese de constituire a mișcării politice în mai multe state europene. Cei care doresc să se implice, o pot face înscriindu-se la adresa www.mareineuropa.ro/membri.”, se arată în comunicatul trimis pe adresa redacției Glasul.infoContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]