Festivalul Tradițional de la Iași a devenit deja de ceva vreme o mică tradiție locală, un eveniment care adună de fiecare dată destul de multă lume atrasă fie de muzica românească de calitate, fie de aromele mâncărurilor gustoase care fac cu ochiul trecătorilor, fie de standurile meșteșugarilor care trezesc interesul și admirația celor pasionați de artizanat, de meșteșuguri tradiționale, sau de tradiții și obiceiuri românești.
La fiecare ediție a acestui festival sunt aduși atât artiști români de muzică populară consacrați, cât și tinere speranțe ale muzicii populare românești, spre încântarea generațiilor mai vârstnice care au bucuria de a descoperi o continuitate a prezervării tradițiilor, obiceiurilor și portului național românesc prin intermediul acestor tineri artiști populari.
“Iașul sărbătorește românește! În perioada 30 August – 1 Septembrie vă așteptăm în Copou, in Parcul Expoziției la o nouă ediție a FESTIVALULUI TRADIȚIONAL, târg de tradiții și obiceiuri românești.
Evenimentul, care se va desfășura în aer liber, are ca scop promovarea produselor tradiționale românești, precum și a micilor artizani, meșteșugari și întreprinzători. La eveniment veți găsi artiști renumiți, muzică bună, mâncare gustoasă și, bineînțeles, multă distracție!
În fiecare seară, atmosfera și buna dispoziție vor fi întreținute de artiști de muzică populară care vor concerta pe scena special amenajată.”, se arată în descrierea evenimentului
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
În perioada 26 august – 1 septembrie 2019 la Carei va avea loc prima ediție a Școlii de Vară a Asociației foștilor Expulzați și Refugiați din 1940, un eveniment care se adresează generațiilor tinere din toată țara care își doresc să afle mai multe despre zbuciumata istorie a românilor expulzați […]