RSS

Scandal legat de semnăturile de …

O situație destul de…

Jos corupții altora, și sus coru…

Luptătorii împotriva…

Politicienii să nu mai interfere…

"Când vom trece de l…

ȘEFUL KGB ȘI LIDERUL ULTERIOR AL…

"Motto: “Am fost ca …

10 AUGUST 2018 - ZIUA MINCIUNII

"La 10 august 2018 a…

(FOTO) Șoc și groază la spitalul…

Pozele în care apăre…

Ieșenii alături de Camelia Smica…

Acțiune de solidarit…

Spitalul modular de la Lețcani: …

Sâmbătă, 8 august 20…

Gheorghe Piperea: " Cu așa ceva …

Avocatul Gheorghe Pi…

La 8 august 1943, la Șimleul Sil…

Potrivit unui comuni…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Un deputat român solicită reînfiinţarea Serviciului Maritim

Print Friendly, PDF & Email

Deputatul PRO România, Mircea Banias, a solicitat miercuri, 30 octombrie, în cadrul şedinţei de audiere a ministrului delegat pentru Transporturi, Infrastructură şi Comunicaţii, Lucian Bode, reînfiinţarea Serviciului Maritim.

“România a fost, timp de peste 100 de ani, una dintre marile puteri maritime ale lumii, cu o flotă de peste 300 de nave comerciale şi peste 40 de nave de pescuit. Din păcate, după anul 2000, activitatea din acest domeniu a încetinit până la dispariţie. În prezent, singurele nave maritime ale statului, Eforie şi Mangalia, aparţinând CFR Marfă, sunt într-o stare precară şi produc pagube financiare companiei de zeci de mii de euro lunar. Este datoria ministrului Transporturilor să schimbe această situaţie, prin reînfiinţarea Serviciului Maritim”, a declarat deputatul Mircea Banias.

 Pachebotul Transilvania la Constanța în 1967, construit în 1938 de șantierul naval „Burnmeister-Wain“ din Copenhaga (Danemarca) împreună cu „nava sa geamănă” Basarabia (confiscată de URSS în 1944 și rebotezată Ukraina)
Pachebotul Transilvania la Constanța în 1967, construit în 1938 de șantierul naval „Burnmeister-Wain“ din Copenhaga (Danemarca) împreună cu „nava sa geamănă” Basarabia (confiscată de URSS în 1944 și rebotezată Ukraina)

În acest sens, reprezentantul PRO România a recomandat înfiinţarea unei companii de stat care să aibă obiectivul construirii unor nave de mare tonaj.

“Avem la dispoziţie numeroase şantiere navale pe care le putem folosi pentru asta, în funcţie de cerinţele pieţei regionale şi mondiale de shipping. Cele două nave rămase trebuie scoase din gestiunea companiei CFR Marfă şi transferate în administrarea Serviciului Maritim, cu alocarea, de la bugetul de stat, a sumelor necesare pentru repararea, retehnologizarea şi repunerea acestora în serviciu”, a explicat Mircea Banias.

Recomandările au fost primite şi notate de ministrul delegat pentru portofoliul de resort, care şi-a luat angajamentul că, în cel mult două săptămâni după învestire, va veni cu soluţii concrete.Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info