Aurelian Pavelescu: Guvernarea PNL-Iohannis îngroapă România prin împrumuturi, dar și scutiri de taxe și impozite pentru multinaționale

“GUVERNAREA PNL – IOHANNIS ÎNGROAPĂ ROMÂNIA! VOM VEDEA MÂNIA LUI DUMNEZEU!

apiland.ro

Sub uriașa perdea de fum creată în urma alegerilor europarlamentare și prezidențiale – consecințe ale votului urii în urma unor mașinațiuni propagandistice fără precedent -, cu sprijinul factorilor externi, Guvernul PNL al lui Ludovic Orban condus de Klaus Iohannis a dat foc țării. Un incendiu cu mult mai mare chiar decât cel din Australia.

Cum? Prin împrumuturi care s-au ridicat în numai două luni la aproximativ 3 miliarde de euro, dar și scutiri de taxe și impozite pentru multinaționale, în același timp. Tocmai a fost anunțat un nou împrumut de 1,85 miliarde de ron. Practic, cheltuielile statului român au fost transferate pe împrumuturi în mare parte, pentru ascunderea colapsului economic și social în urma favorilor făcute multinaționalelor, de la creditări iraționale, modificarea legislației care obliga corporațiile la plata taxelor și impozitelor cuvenite, într-un sistem fiscal cu facilități care se mai găseau, oricum, doar în paradisurile fiscale.

Împrumuturile iraționale sunt, prin ele însele, cadou pentru sistemul bancar dominat de băncile cu capital străin, care câștigă astfel sume fabuloase pe îndatorarea societății românești pentru decenii sau pentru totdeauna.

Depășirea deficitului de 3% și creșterea datoriei publice a României, galopant, n-au fost întâmpinate de nicio observație din partea forurilor europene. Dacă alt guvern ar fi făcut asta, țara ar fi fost paralizată, ar fi fost deja voturi de declanșare a procedurilor de infrigement și probabil primii-miniștri arestați. Din contră, când Guvernul PNL și Iohannis au trecut la asemenea politici, tăcere și încurajări. Asta s-a și așteptat. România scoasă la mezat ca Libia, dar cu votul masiv al românilor din țară și de pretutindeni. Acum nu se mai vinde viitorul copiilor, deși nici nu mai e vorba despre viitor, ci și de prezent și trecut. Este vorba despre o acțiune de colonizare agresivă, de fapt finalizarea uneia începută cu mult timp în urmă.

Mai e ceva de făcut? Slabe speranțe. Chiar dacă Guvernul Orban va pica, pagubele sunt incalculabile. Dar, probabil, nu va pica. Nu știu dacă vor fi anticipate, dacă nu cumva scandalul cu anticipatele nu este tot perdea de fum pentru viitoarele luni, să nu se vorbească despre ce se întâmplă în realitate. Sau dacă, nu cumva, cu o clasă politică frăgezită, cu conservele serviciilor secrete ascunse în toate partidele parlamentare, nu se vor și pune în operă. Țapul ispășitor, PSD-ul, este argumentul pentru orice, dar argumentele nu mai contează: deși guvernarea lor condusese la creștere economică, micșorarea datoriei publice, creșteri salariale și pensii etc., etc.

Aceste împrumuturi vor conduce, desigur, imediat după alegerile anticipate sau după alegerile la termen, dacă PNL va câștiga, ceea ce este foarte posibil, la tăieri masive, o austeritate cum nu s-a mai văzut, mai agresivă decât cea din 2010. Împrumuturile de azi nu au decât rolul politic de a anestezia populația, de a fi plătite pensiile și salariile cu măririle lor, dar numai pe credit, în așteptarea alegerilor parlamentare. Se încearcă astfel ascunderea colapsului economic până după alegeri, pentru a se mai câștiga încă o dată alegerile. După alegeri, țara va fi pur și simplu pârjolită, invocându-se responsabilitatea PSD, criza iraniană etc., etc. Graba cu care vor alegeri anticipate cu doar șase luni înainte de cele la termen, nu indică decât spaima PNL și a lui Iohannis ca țara să nu se prăbușească până în toamnă și populația să afle planul.

Acesta este efectul direct al votului românilor, nu au a se mai plânge, au fost informați dinainte. Dacă ce spun se va confirma, populația românească se va confrunta cu mânia lui Dumnezeu: îmi amintesc acum de refuzul românilor de a vota la referendumul pentru familie, deși se fălește că este popor creștin, pe la sărbători! Vom vedea mânia lui Dumnezeu!”, a scris pe facebook Aurelian Pavelescu


About the Author

Glasul.info
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]