libris.ro

Fostul șef al CNAS: „Da, va fi reformă în sănătate! Dar mai ales la Polisano și Sanador! Așa numita reformă nu va fi în beneficiul marii majorități a cetățenilor!”

Privatizarea sistemului de sănătate (n.r. a se citi distrugerea sistemului de sănătate public), este o mai veche dorință a celor „de dreapta”. De fapt ăsta a și fost motivul pentru care a căzut cu atâta zgomot toată șandramaua PDL-istă pe vremea lui Băsescu. Lăcomia mafiei portocalii zăcea atunci cu ochii pe sistemul de sănătate de stat din România, o „afacere” evaluată la câteva miliarde de euro, numai bună de căpușat și de trecut din pix pe numele mafioților din jurul PDL-ului.

Acum, mare parte din toată acea mafie a revenit la putere în România, nu doar la guvernare, ci și la nivelul Parlamentului European, acolo de unde se primesc „rugăminți fierbinți” pentru a se înfrupta și străinii de pe cadavrul sistemului național de sănătate din România.

Fostul șef al CNAS, Lucian Duță, arată într-una din postările sale de pe contul de socializare cine ar avea de câștigat, și cine sunt cei care ar avea de pierdut din ”privatizarea” sistemului de sănătate.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


„Da, va fi reformă in sănătate!Dar mai ales la Polisano și Sanador! Și cred ca au de ce să se bucure! În nici un caz, așa numită reformă nu va fi în beneficiul marii majoritați a cetățenilor!

Finanțarea din bani publici a prestatorilor de servicii private de sănătate se face și in prezent și nu este nici o noutate!Am fost și sunt sustinatorul ideii ca cei care își permit și doresc trebuie sa aibă alternativă la sistemul public! Dar…

Accesul privatilor la banii publici trebuie făcută in anumite limite pt ca altfel risti sa nu mai ai cu ce sa finanțezi sistemul public! Sistem public care da acces la servicii gratuite, negrevate deci de nici o coplată și de care are nevoie cel puțin 80-85 % din populație!

De asemenea costul decontat de CNAS pt orice serviciu medical are in spate un calcul care tine in echilibru atât resursa financiară dar și cât mai multe nevoi ale pacienților! Cu alte cuvinte, în limita bugetului, se încearcă finanțarea unui nr cât mai mare de servicii medicale și cât mai diversificate pt a acoperi toate patologiile!

In mod logic, rezulta ca la costurile impuse de CNAS se pot trata un anumit nr de pacienți, cu diverse patologii și mai ales in mod GRATUIT!

Contractele pe care CNAS le are in prezent cu piața privată au o caracteristica comuna:măi furnizorule privat,iti plătesc și tie același serviciu ca la stat dar nu ai voie, atâta timp cât folosești resursa publica, sa pui nici un fel de coplata (cu excepția spitalelor private, care au fost lăsate sa-și pună o coplata dar LIMITATĂ pana la suma de aprox 150 de euro)!

Cu alte cuvinte s-a urmărit inclusiv protejarea pacienților care foloseau banii CNAS și se adresau privatilor pt a nu se trezi ca trebuie sa plătească coplăți pe care nu și le permiteau!

Și acum sa recapitulam pe scurt situația care încă exista și azi( dar care va dispărea in următoarele luni): CNAS finanțează servicii publice și private iar coplata nu exista niciunde (cu mici excepții, asa cum am arătat, și in limite rezonabile)!

Marea ticăloșie a început o data cu ordonata 27 /2019 data de Sorina Pintea care răstoarnă tot ce am descris mai sus!Din pacate și actuala conducere a ministerului face la fel la un nivel și mai ridicat!Pe scurt, efectele ei pot fi sintetizate astfel: CNAS plătește servicii medicale publice și private, dar acestea din urma pot fi grevate de coplata nelimitata!

Pai oameni buni, nu trebuie sa fii comunistoid (cum zice actualul ministru) ca sa nu observi ca asa zisa reforma nu înseamnă decât faptul ca banii publici care merg spre privat NU mai produc servicii gratuite ci doar profituri pt asa zișii investitori privați!

Care sa vezi ce:și-au propulsat in toate posturile de decizie (ministru, președinte CNAS și secretarul de stat) proprii angajați! Si care ne spun ca fac reforma in interesul pacienților! Care pacienți domnule?

Va răspunde ministrul: pai aia care își pot permite sa plătească la noi! Pai și cu restul ,ar întreba o voce timida?Tu sa taci, ca ești comunistoid-ar raspunde ministrul (angajat la Polisano) sau președintele CNAS (angajat Polisano) sau secretarul de stat (angajat Sanador)!

In încheiere voi spune atât: DA,va fi reformă! Pt Polisano și Sanador! pt ca vor primi mulți bani publici și foarte mulți bani din buzunarul pacienților! In rest, 80-85% din pacienți vor merge tot la stat unde vor primi servicii și mai putine și mai proaste decât in prezent!”, a scris pe facebook fostul șef al CNAS, Lucian Duță

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info