Incredibil, de Ziua Deținuților Politici Anticomuniști, un fost deținut politic anticomunist a fost interzis în Biblioteca Central Universitară Cluj-Napoca!

Print Friendly, PDF & Email

Incredibil, de Ziua Deținuților Politici Anticomuniști, un fost deținut politic anticomunist a fost interzis în Biblioteca Central Universitară Cluj-Napoca!

Acest fapt revoltător s-a întâmplat din cauza deputatului USR Adrian Dohotaru care a făcut presiuni asupra conducerii BCU pentru a interzice desfășurarea unei conferințe având ca temă jertfa din temnițele comuniste, în cadrul căreia doamna Dr. Galina Răduleanu, fostă detinut politic, în vârstă de 87 de ani, urma să-si lanseze cartea ,,Repetiție la moarte…din spatele gratiilor”.

Motivul invocat de Dohotaru a fost unul de-a dreptul stupid, anume că organizatorii, adică asociațiile ,,Camarazii-România ” si ,,Rădăcina” ar fi fasciști! Diversiunea este tipic comunistă, căci numai comunistii lui Dej, Ceaușescu, Iliescu, Roman si Brucan vedeau fascisti peste tot; iată acum că si cei de la USR văd la fel de mare acest ”pericol” iminent al fascismului care amenință România de parcă ai zice că mai are puțin si se instalează la guvernare!

Dar ce să-i faci, e la fel ca în anii 50, când circula o vorbă prin partidul comunist: ,,dacă e mistici, e fasciști”! Așa si cu Camarazii si cu cei de la Rădăcina, dacă tinerii acestia își iubesc țara si istoria ei, merg la biserică, îsi cinstesc eroii si mai fac si marea greseală de a invita la o conferință de Ziua Deținuților Politici Anticomunisti un fost deținut politic anticomunist născut în 1933, înseamnă că sunt de-ai lui Mussolini! Ce treabă au românii noștri creștin-ortodocși cu dictatorul ateu italian, numai Dohotaru știe.

Oricum, unii de la USR stiu si modul cel mai eficient de a stopa coronavirusul, anume închiderea bisericilor si schimbarea rânduielilor creștin-ortodoxe si a Sfintelor Taine. Cu astfel de apucături cred că USR-ul se va bate în alegeri pentru ultimul loc în parlament.

Conferința s-a desfășurat totuși în alt spațiu, fiind mutată pe ultima sută de metri, gustul amar rămând însă adânc înfipt în sufletul doamnei Galina Răduleanu si a tinerilor celor două asociații românesti, nu atat din cauza unuia ca Dohotaru, cât din cauza faptului că factorii de decizie ai BCU au dat curs presiunilor lui.

Sunt vremuri grele, dar Dumnezeu nu ne lasă, mergem înainte!
Urmăriți conferința pe pagina Camarazii România.
Doamne ajută!

Autor: Mihai Tîrnoveanu

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Mihai Tirnoveanu

Doctor Președintele Asociației Calea Neamului Vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș