A.U.R. acuză Guvernul și pe Ministrul Finanțelor de incompetență

„De la declanșarea crizei Coronavirus în România, guvernul PNL mimează îngrijorarea față de populație și economie, dar acțiunile concrete inițiate de către guvern servesc mai degrabă intereselor de partid și unor cercuri economice-financiar-bancare, transformând totul într-o piesă de un prost gust grotesc.

Guvernul PNL a avut nevoie de două săptămâni de la declararea stării de urgență în România pentru a prezenta o “soluție” la spinoasa problemă a creditelor populației și ale firmelor afectate de epidemia de Coronavirus. Rezultatul, scremut cu greu de către guvern, este discriminatoriu, interpretabil și greoi, favorizând creditorii în detrimentul debitorilor, care ar trebui să fie beneficiarii de facto ai acestei facilitați.

Nici în forma revizuită a ordonanței, publicată în Monitorul Oficial pe 30.03.2020, ministrul Cîțu nu s-a putut abține să nu ciupească ceva favoruri pentru sistemul financiar-bancar, căruia îi este dedicat cu trup și suflet. Prevederea care deschidea ușa “dobânzii la dobânda” a fost reformulată la presiunea opiniei publice, dar păstrează un grad ridicat de interpretare și solicităm ministrului Cîțu să excludă în mod explicit aceasta portiță acordată băncilor prin normele de aplicare.

Solicităm ministrului Florin Cîțu, Guvernului și Parlamentului să colaboreze pentru adoptarea, în regim de urgență, a unor măsuri simple, transparente și eficiente în sprijinul populației și al economiei.”, se arată în comunicatul A.U.R.

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns