A.U.R. propune eliminarea pensiilor speciale și înființarea unui Fond Național Pentru Combaterea Epidemiilor

Print Friendly, PDF & Email

“Eliminarea completă a pensiilor speciale și reducerea indemnizațiilor parlamentarilor, demnitarilor și înalților funcționari publici nu este numai un act de dreptate socială, dar se impune ca act de solidaritate în vremurile grele ale crizei cauzate de pandemia de Coronavirus (COVID-19).

Sumele de bani astfel economisite nu trebuie însă să dispară în tenebrele bugetului de stat sau ale bugetului sănătății, aflându-se astfel la dispoziția “băieților deștepți” din sistem. Aceste sume considerabile trebuie redirecționate într-un Fond National Pentru Combaterea Epidemiilor care să se afle la dispoziția spitalelor pentru cumpărarea de echipamente medicale și de protecție, kit-uri de testare, medicamente și materiale sanitare.

De asemenea, o sumă importantă din acest fond se impune a fi direcționată către finanțarea activității de cercetare și dezvoltare științifică națională din domeniul medical, inclusiv relansarea Institutului Cantacuzino. Fondul va fi condus de către un Colegiu al spitalelor și institutelor de cercetare medicală și va fi gestionat în mod transparent și eficient.

AUR solicită partidelor parlamentare adoptarea de urgență a legii pentru eliminarea pensiilor speciale și reducerea indemnizațiilor parlamentarilor, demnitarilor și înalților funcționari publici precum și înființarea prin ordonanța de urgență a Fondului National Pentru Combaterea Epidemiilor.

Având în vedere că există un consens transpartinic legat de eliminarea pensiilor speciale, solicităm Parlamentului transpunerea în lege în regim de urgenta, iar Guvernului OUG pentru înființarea Fondului National Pentru Combaterea Epidemiilor.”, se arată în comunicatul AUR (Alianța pentru Unirea Românilor)

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info