(VIDEO) Proteste violente în Belgia după ce un tânăr pe scooter urmărit de poliție, a murit într-un accident rutier

Câteva zeci de persoane ce au luat parte la o revoltă într-un cartier din capitala Belgiei, după ce un tânăr pe scooter urmărit de poliție, a murit într-un accident rutier, au fost arestate, potrivit unui comunicat transmis de către AFP.

“Belgia: peste 40 de persoane care au luat parte la o revolta au fost arestate intr-un cartier din Bruxelles”, scrie AGERPRES

Revolta a fost una spontană, declanșată pe fondul morții unui tânăr de 19 ani care conducea un scooter, și care s-a izbit de o mașină poliție, murind pe loc, în încercarea de a fugi de polițiștii ce încercaseră să-l oprească atunci când trecea printr-un cartier din Bruxelles.

apiland.ro

Mișcarea de stradă a avut loc în urma unor apeluri lansate pe rețelele sociale, însă autoritățile au avut timp suficient să organizeze măsuri de contracarare, până la ieșirea manifestanților în stradă. Autoritățile belgiene spun că moartea tragică a tânărului a fost folosită ca pretext pentru a crea tulburări într-o capitală a Belgiei care se află deja de patru săptămâni în stare de izolare.


About the Author

Glasul.info
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]