Categories: AntiromanismUngaria

Transilvăneni și români: așa ne împarte propaganda maghiară din punct de vedere religios!?

Deși articolul din Constituția României prevede că „România este stat naţional, suveran şi independent,  unitar şi indivizibil”, propaganda maghiară nu ezită să bage mai mereu bățul printre gard, promovând noi noțiuni anticonstituționale, precum „statul multinațional„, insistând obsesiv cu propaganda multiculturală și multiidentitară în Transilvania (n.r. dar asta doar univoc, într-un singur sens, și anume cel al maghiarizării agresive și al diluării etnice a puținilor români prinși captivi în enclavele cu comunități mari maghiare).

„În timp ce ardelenii aparținând cultelor reformate, catolice, luterane și unitare și-au sărbătorit Paștele săptămâna trecută în casele lor, în urma reglementărilor stricte de siguranță adoptate pentru a opri răspândirea coronavirusului, majoritatea ortodoxă română se poate bucura de Paștele lor cu restricții relaxate ca urmare. a unui acord între Ministerul Afacerilor Interne și Biserica Ortodoxă Română.”, scriu cei de la Transylvania Now

De această dată, pe fondul nemulțumirii legate de acordul MAI – BOR pe care UDMR-ul n-a ezistat să-l considere “discriminatoriu față de credincioșii de rit catolic și protestant” (n.r. vezi aici: Încrâncerare UDMR-istă față de acordul MAI – BOR: “E discriminatoriu față de credincioșii de rit catolic și protestant”), publicația Transylvania Now, o publicație de propagandă agresivă filomaghiară, îi împarte în mod subversiv pe cetățenii României în… transilvăneni și români.

Asta se alătură de ani buni unui alt fenomen promovat tot cu intenția de a dezbina populația României: pe lângă separarea pe criterii religioase, românilor din Transilvania li se inoculează agresiv ideea că și din punct de vedere politic sunt cu totul și cu totul altceva față de românii de peste Carpați, falsificându-se uneori în mod grosolan statisticile din anumite județe pentru a forța colorarea hărții României în culori politice antagonice cu restul provinciilor din țară, deși s-a constatat cu ochiul liber că surprize mari din punctul de vedere al preferințelor politice au avut loc de-a lungul timpului atât în Moldova, Transilvania cât și în sudul țării, atât de mult blamat și de stigmatizat de către propaganda maghiară, antiromânească.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Sediul Poliției de la Carei ținta bătăii de joc a unei conduceri exclusiv UDMR?

Deși li se cere să asigure ordinea și liniștea publică în Municipiul Carei din județul…

7 ore ago

Copii certați și înjurați în limba română ca să înțeleagă că limba maghiară e frumoasă!

Un cadru didactic de la o școală dintr-un oraș ardelean și-a prezentat o metodă didactică…

o zi ago

8 Mai 1882 –  Cum tremura Ungaria la auzul înființării Comitetului  „România Iredentă” devenită mai apoi Societatea Carpații

La 8 mai 1882 la Budapesta era emisă circulara ministrului de interne regal maghiar, prin…

o zi ago

Invitație la marcarea Zilei Independenței României la Carei

"Direcția de Cultură Carei, vă invită vineri, 10 mai 2024, începând cu ora 12.15, pe…

o zi ago