Rar s-a mai văzut guvern atât de tolomac: li se dă voie pescarilor să pescuiască în plină prohibiţie!?

Rar s-a mai văzut guvern atât de tolomac: guvernul PNL dă voie pescarilor să pescuiască în plină prohibiţie!?
Rar s-a mai văzut guvern atât de tolomac: guvernul PNL dă voie pescarilor să pescuiască în plină prohibiţie!?
Print Friendly, PDF & Email

Interzicerea exporturilor produselor alimentare de bază, praf aruncat de guvern în ochii românilor“, scrie deputatul Cristina-Elena Dinu


Guvernul continuă să adopte decizii contradictorii şi de neaplicat pentru români, printr-o serie de măsuri conţinute în documentele oficiale emise în ultima perioadă.

Spre exemplu, în Ordonanţa Militară nr. 8 se stipulează că pescarii primesc liber la circulaţie în perioada prohibiţiei! Este culmea cum Guvernul PNL dă voie pescarilor să pescuiască în plină prohibiţie, care tocmai a început de pe data de 4 aprilie!

Prin acelaşi act normativ, se interzice exportul, dar nu şi vânzarea alimentelor de bază pe teritoriul Uniunii Europene, deoarece comerţul intracomunitar nu este considerat a fi export!

Pe înţelesul tuturor, produsele alimentare de bază pot pleca din România în ţări din Uniunea Europeană absolut fără nicio problemă şi fără nicio restricţie, fapt care poate aduce atingere asigurării hranei necesare în perioada următoare, când cu siguranţă ne vom confrunta cu o criză alimentară.

Întrebarea pe care trebuie să o formuleze orice român la adresa „guvernului meu” este cum se poate asigura protecţia siguranţei alimentare a ţării, în condiţiile în care nu este nicio problemă să foloseşti metoda comerţului intracomunitar!

În aceste condiţii, interzicerea exporturilor de cereale, făină, zahăr, ulei şi alte alimente de bază este o măsură lovită practic de nulitate, cât timp nu există nicio procedură pentru ca oricine să poată face dovada consumului intern propriu sau comunitar.

Aştept în continuare de la guvernanţi mult mai multă predictibilitate şi seriozitate în emiterea unor acte normative, deoarece românii nu sunt cobai pe care să se facă zilnici experienţe în numele stării de urgenţă!”, se arată în declarația de presă a deputatului Cristina-Elena Dinu

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


About the Author

Glasul.info
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info