Acțiuni de solidaritate pe 8 și 9 august pentru Mihai și Maria, copiii Cameliei Smicală

Pe 8 și 9 august a.c. vor avea loc acțiuni de solidaritate în mai multe orașe din țară și din diaspora pentru Mihai și Maria, copiii Cameliei Smicală. Acțiunile se vor desfășura sub titulatura de “Spunem NU împotriva Culturii tăcerii față de cazul copiilor Mihai și Maria Smicală”.

“Deși cazul lor a fost prezentat la cele mai importante posturi de televiziune din țară, deși sute de petiții au fost înmânate reprezentanților români în acest sens, Mihai și Maria Smicală-Jalaskoski, cetățeni și români și finlandezi, sunt încă prinși în labirintul sistemului finlandez.

De 5 ani, acești copii de 13, respectiv 14 ani, au înțeles că sistemul din Finlanda care ar trebui să îi protejeze le poate lua drepturile în orice moment, că nu vor fi ascultați de adulții care sunt angajați să împartă dreptate precum judecătorii, că scrisorile lor trimise cu multe lacrimi la ONU, la reprezentanțe ale drepturilor copiilor din Uniunea Europeană și din Finlanda nu vor îndupleca urechile birocratice.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Acest lucru se întâmplă pentru că în sistem, se practică o cultură a tăcerii. Dacă nu se vorbește despre ilegalități, acestea nu există pentru lumea din afară. Ba chiar mama copiilor, doamna doctor Camelia Smicală, a fost chemată în instanță în Finlanda de nenumărate ori pentru că a îndrăznit să vorbească despre nedreptățile din instituțiile finlandeze.

Dar știți ce au mai învățat acești doi copii? Să lupte. Pentru drepturile lor care sunt abuzate în fiecare zi de 5 ani încoace, pentru a își face dreptate. Ei luptă mai ales pentru a veni acasă, la mama și la sora lor mare, acolo unde ar fi trebuit să își petreacă timpul copilăriei.
Noi nu putem fi mai prejos.

Vă invităm la acțiunile împotriva culturii tăcerii din jurul cazului Smicală pe 8 și 9 august. Deși trăim în vremuri cu multe reguli, putem să arătăm reprezentanților Finlandei și României, măcar pentru 15 minute, că noi nu ne lăsăm copiii singuri.

Ne vedem la:

◘ Arad – 9 august, ora 17:00 pe platoul din fața primăriei Arad;
◘ București – 8 august, ora 17:00 – se va pleca de la Ambasada Finlandei, continuând spre Ministerul de Afaceri Externe și de acolo la Guvern pentru a cere reîntregirea familiei Cameliei Smicală;
◘ Iași – 9 august, ora 18:00 în Piața Unirii;
◘ Piatra Neamț – 8 august, ora 13:00 în față la Turn;
◘ Spania – Arganda del Rey – 8 august 2020, de la ora 17:00-20:00 – Plaza de la Extremadura (lânga zoco). Urmăriți evenimentul din Spania aici: https://www.facebook.com/events/1151576651891433/.

Revenim cu detalii despre alte locații și despre orar.

Vreți să organizați un protest la dumneavoastră în oraș sau comună? Scrieți-ne în privat un mesaj sau dați-ne un e-mail la contact@sos-smicala.com.

Vă așteptăm să vă alăturați acestor proteste! Doar noi putem rupe tăcerea din jurul cazului copiilor Smicală!”, se arată în evenimentul distribuit pe facebook de către organizatori.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

La 8 august 1943, la Șimleul Silvaniei, baronul Aczel Ede declara: "Ungaria fără naționalități!"

sâm aug. 8 , 2020
Potrivit unui comunicat al direcției generale a Poliției Secția I informații de la 5 decembrie 1943, “întreg teritoriul Ardealului de Nord este declarat zonă militară, iar populația românească este mutată în interiorul Ungariei”. Stăpânirea maghiară în Ardealul de Nord se consolida așadar rapid prin teroare. La 8 august 1943 la […]

Poate vă place și:

libris.ro