Acțiuni de solidaritate pe 8 și 9 august pentru Mihai și Maria, copiii Cameliei Smicală

Pe 8 și 9 august a.c. vor avea loc acțiuni de solidaritate în mai multe orașe din țară și din diaspora pentru Mihai și Maria, copiii Cameliei Smicală. Acțiunile se vor desfășura sub titulatura de „Spunem NU împotriva Culturii tăcerii față de cazul copiilor Mihai și Maria Smicală”.

„Deși cazul lor a fost prezentat la cele mai importante posturi de televiziune din țară, deși sute de petiții au fost înmânate reprezentanților români în acest sens, Mihai și Maria Smicală-Jalaskoski, cetățeni și români și finlandezi, sunt încă prinși în labirintul sistemului finlandez.

De 5 ani, acești copii de 13, respectiv 14 ani, au înțeles că sistemul din Finlanda care ar trebui să îi protejeze le poate lua drepturile în orice moment, că nu vor fi ascultați de adulții care sunt angajați să împartă dreptate precum judecătorii, că scrisorile lor trimise cu multe lacrimi la ONU, la reprezentanțe ale drepturilor copiilor din Uniunea Europeană și din Finlanda nu vor îndupleca urechile birocratice.

Acest lucru se întâmplă pentru că în sistem, se practică o cultură a tăcerii. Dacă nu se vorbește despre ilegalități, acestea nu există pentru lumea din afară. Ba chiar mama copiilor, doamna doctor Camelia Smicală, a fost chemată în instanță în Finlanda de nenumărate ori pentru că a îndrăznit să vorbească despre nedreptățile din instituțiile finlandeze.

Dar știți ce au mai învățat acești doi copii? Să lupte. Pentru drepturile lor care sunt abuzate în fiecare zi de 5 ani încoace, pentru a își face dreptate. Ei luptă mai ales pentru a veni acasă, la mama și la sora lor mare, acolo unde ar fi trebuit să își petreacă timpul copilăriei.
Noi nu putem fi mai prejos.

Vă invităm la acțiunile împotriva culturii tăcerii din jurul cazului Smicală pe 8 și 9 august. Deși trăim în vremuri cu multe reguli, putem să arătăm reprezentanților Finlandei și României, măcar pentru 15 minute, că noi nu ne lăsăm copiii singuri.

Ne vedem la:

◘ Arad – 9 august, ora 17:00 pe platoul din fața primăriei Arad;
◘ București – 8 august, ora 17:00 – se va pleca de la Ambasada Finlandei, continuând spre Ministerul de Afaceri Externe și de acolo la Guvern pentru a cere reîntregirea familiei Cameliei Smicală;
◘ Iași – 9 august, ora 18:00 în Piața Unirii;
◘ Piatra Neamț – 8 august, ora 13:00 în față la Turn;
◘ Spania – Arganda del Rey – 8 august 2020, de la ora 17:00-20:00 – Plaza de la Extremadura (lânga zoco). Urmăriți evenimentul din Spania aici: https://www.facebook.com/events/1151576651891433/.

Revenim cu detalii despre alte locații și despre orar.

Vreți să organizați un protest la dumneavoastră în oraș sau comună? Scrieți-ne în privat un mesaj sau dați-ne un e-mail la contact@sos-smicala.com.

Vă așteptăm să vă alăturați acestor proteste! Doar noi putem rupe tăcerea din jurul cazului copiilor Smicală!”, se arată în evenimentul distribuit pe facebook de către organizatori.

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns