libris.ro

Atelierul FAO contribuie la înțelegerea și elaborarea unor politici agricole mai bune în țările post-sovietice

 Înțelegerea mai bună a distorsiunilor politicilor agricole constituie obiectivul Atelierului organizat de FAO pentru participanți din opt țări post-sovietice. Evenimentul va suplini golul informațional existent oferind o platformă pentru prezentarea și discutarea constatărilor preliminare ale unui viitor studiu privind monitorizarea cantitativă a politicilor agricole. Odată publicate, aceste informații vor avea un rol de orientare pe termen lung pentru factorii de decizie, experții în politici comerciale și agricole precum și reprezentanții  mediului academic.

Politicile agricole, de piață și comerciale corect elaborate pot avea un efect pozitiv asupra comerțului, veniturilor fermierilor și prețurilor la alimente la nivel național și internațional. Oricum, pînă recent, lipsea o imagine de ansamblu comparabilă și continuă a factorilor care distorsionează politicile agricole din țările post-sovietice, cu excepția Kazahstanului, Federației Ruse și Ucrainei.

Datele de referință au fost disponible pentru FAO, întrucât Organizația monitorizează evoluțiile politicilor agricole și comerciale din aceste țări prin realizarea unor analize anuale începând cu 2014, care au fost utilizate în pregătirea unui studiu în cooperare cu Institutul Agricol al Sloveniei.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Recentul studiu va conține informații privind Ratele Nominale de Protecție, care măsoară efectul politicilor agricole asupra prețului de piață al mărfurilor, precum și estimări ale transferurilor bugetare și altor măsuri de sprijin, care se referă la mărfurile agricole cheie selectate pentru perioada 2005–2018/19.

„Există un interes evident al guvernelor respective pentru continuarea monitorizării cantitative a politicilor în vederea sprijinirii proceselor de luare a deciziilor bazate pe dovezi la nivel de țară”, a declarat Iryna Kobuta, economistă, Departamentul de Piețe și Comerț al FAO. „Prin urmare, FAO a decis să continue activitățile în scopul instituționalizării monitorizării politicii agricole în regiune. Evenimentul online cu o durată de două zile se încadrează în acest obiectiv. ”

Țările monitorizate includ Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Kârgâzstan, Republica Moldova, Tadjikistan și Uzbekistan.

În cadrul Atelierului, reprezentanții celor opt țări se vor familiariza detaliat cu indicatorii relevanți de monitorizare a politicilor, precum și rezultatele pe țară ale distorsionării prețurilor agricole și transferurilor bugetare.

Evenimentul face parte din eforturile FAO la nivel regional de sprijinire a țărilor membre în îmbunătățirea cadrului de politici privind comerțul agroalimentar pentru întreprinderile agricole mici și mijlocii.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info