Viziunea liberală: Pensiile nu vor creşte! Mirela Furtună: „Atitudinea PNL ne aminteşte de măsurile Guvernului Boc”

“Curtea Constituţională a amânat, miercuri, decizia privind majorarea pensiilor. Pe 22 septembrie, Parlamentul a votat creşterea pensiilor cu 40%, amendament susţinut de PSD la legea rectificării bugetare.

Legea a fost, însă, contestată de Guvernul PNL la CCR, în încercarea de a stopa această creştere.Deputatul PSD Mirela Furtună declară că adevărata intenţie a liberalilor era oricum să nu respecte decizia Curţii, chiar dacă aceasta ar fi aprobat majorarea:

“PNL nu încetează războiul pe care îl duce împotriva oamenilor de bine ai acestei ţări, care au trudit ani de zile şi care acum nu îşi permit minimul necesar pentru a trăi. Ministrul liberal al Finanţelor ne spune cu subiect şi predicat la televizor că domniile lor vor merge pe ”viziunea de liberali şi nu pe ce spune Curtea în această speţă”, pentru că nu există bani.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Pare că este aceeaşi viziune de liberalism ca a Guvernului Boc din 2010. Astfel de lucruri se întâmplă când pentru guvernanţi oamenii sunt doar cifre şi atunci când nu ştii să economiseşti la bugetul statului. Normal că nu avem bani dacă ne îndatorăm fără precedent pe zi ce trece. Dar vă întreb: A cui este vina, domnilor guvernanţi? Cine conduce ţara şi dispune bugetul?”

În programul de guvernare al Partidului Naţional Liberal, pe lângă promisiuni nerealiste şi ascunderea intenţionată a unor cifre importante, se regăsesc şi informaţiile despre pensii. Majorarea punctului de pensie din documentul liberal este în realitate o tăiere. PNL spune că, abia în 2024, punctul de pensie va fi de 1.841 lei.

Acesta este, însă, mai mic cu 34 lei faţă mărirea prevăzută chiar şi pentru anul viitor, nu doar peste 4 ani.“Suntem datori să le oferim persoanelor în vârstă, în primul rând, respectul şi recunoştinţa noastră, dar mai ales să le oferim un sprijin concret, astfel încât să le facem viaţa măcar puţin mai uşoară.

Acesta este crezul cu care noi, social-democraţii, am guvernat şi care s-a văzut şi în proiecte adevărate, pe care oamenii le-au simţit în buzunarul lor. Am crescut pensiile cu 60% în doar doi ani şi ne propunem ca până în 2024 pensia medie să ajungă la 2.480 de lei.”, spune Mirela Furtună.În anii guvernării PSD –2017-2019 – pensiile au crescut per total cu 60%, atât ca urmare a majorărilor succesive ale punctului de pensie, cât şi datorită scutirii de taxe şi impozite. Pentru mărirea acestei categorii de venituri, s-a reuşit eliminarea contribuţiilor de asigurări de sănătate pentru toate pensiile.”, se arată în declarația de presă a deputatei Mirela Furtună

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Cerem guvernului, tuturor autorităților, să nu interzică pelerinajul la Peștera Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României!

vin nov. 27 , 2020
Sfântul Apostol Andrei, Apostolul Românilor ocrotește de 2000 de ani Neamul nostru, nu politicienii si guvernele trecătoare si trădătoare, care ne jefuiesc de 30 de ani încoace! Cerem guvernului, tuturor autorităților, să nu interzică pelerinajul la Peștera Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României! Această restricție aberantă oricum nu-i va putea opri […]

Poate vă place și:

libris.ro