RSS

Argumentul folosit de Alexandru …

Recent, Ministrul Să…

România, un stat tot mai antirom…

Fix ca în perioada c…

Novak Djokovic și Diana Iovanovi…

Vocea Olteniei: "O c…

VIDEO | Grigorie Vieru, poetul v…

Acum treisprezece an…

19 Ianuarie 2022 - Prezentarea e…

Miercuri, 19 ianuari…

Ion Coja: "Domnul Talpeș ne cred…

Ion Coja: "Cu alte c…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Atac la adresa învățământului în limba română la Carei!

Print Friendly, PDF & Email

Coincidență sau nu dar după numirea fostului inspector școlar Kallos Zoltan ca subsecretar de stat în Ministerul Educației în municipiul Carei se reduc clasele de profesională cu predare în limba română!

Inspectoratul Școlar Satu Mare  a comunicat Liceului Tehnologic Iuliu Maniu din Carei că aprobă doar o clasă de liceu și clase de profesională predominant cu predare în limba maghiară! În aceste condiții cadrele didactice s-au deplasat la Satu Mare pentru a protesta. Conducerea liceului a ieșit de la discuțiile de la Inspectoratul Școlar Satu Mare  în jurul orei 18 dar fără date concrete. Vă dați seama câți profesori români vor ajunge  pe drumuri.

În Carei mai funcționează un liceu tehnologic ,,Simion Bărnuțiu,, unde este director  Gindele Emeric, consilier județean UDMR. De la acel liceu nu s-a redus nicio clasă. Potrivit unor surse care doresc momentan să își păstreze anonimatul, se dorește  comasarea Liceului Iuliu Maniu cu cel unde este director consilierul UDMR. La acel liceu sunt și acum unele clase de meserii care nu au predare în limba română adică unele specializări le sunt interzise elevilor români.

Buletin de Carei a atras atenția constant despre intenția de slăbire a învățământului cu predare în limba română la Carei și ca urmare am avut mereu parte de atacuri din partea aserviților conducerii exclusiv UDMR a mun. Carei.

Buletin de Carei

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Switch to mobile version