Arcul de Triumf neprimitor pentru paradele militare de 1 Decembrie, dar foarte primitor cu mercenarii ce au păzit în Afganistan câmpurile de maci?

Sub pretextul pandemiei, românii au avut parte anul trecut de una dintre cele mai triste parade militare de Ziua Națională a României, de 1 Decembrie, cu un Klaus Iohannis mai penibil ca oricând, un așa zis președinte care și-a pus cetățenii într-o situație foarte stânjenitoare, până și mulți dintre votanții actualului președinte ieșind atunci public și autoflagelându-se că au putut vota un asemenea specimen al naturii, în fruntea statului.

Din cauza stării de penibil la superlativ a acelui 1 Decembrie desacralizat de președinte și de sclavii săi din sistem, mulți dintre cei care l-au votat au ieșit atunci la scenă deschisă și și-au înjurat mâna cu care au pus ștampila de vot pe Iohannis. Mii, zeci de mii de înjurături au pornit atunci către individul sinistru care coborâse în mijlocul protestelor regizate în geacă roșie.

„Ceremonie militară în București. Au defilat pe sub Arcul de Triumf detașamentele de militari care au fost în misiune în Afganistan / Iohannis: „Misiunea Armatei Române în Afganistan va rămâne în cărțile de istorie””, scrie hotnews.ro

Românii au putut vedea cum și-au bătut joc președintele și Guvernul României de sărbătoarea națională de 1 Decembrie, comparând standardul dublu legat de manifestările de la Arcul de Triumf din București: o dată avem penibilele manifestări de egocentrism ale președintelui de 1 Decembrie, iar acum avem o adevărată sărbătoare dedicată mercenarilor care și-au dedicat viețile „partenerului strategic”, păzind câmpurile cu maci din Afganistan și interesele americanilor în acel colț de lume, nicidecum intereselor României.

Când la același Arc de Triumf sfidezi cu nonșalanță sărbătoarea națională de 1 Decembrie, iar în contrapondere ridici apoi în slăvi mercenariatul pentru interese străine poporului român, oare cum să califici o asemenea atitudine odioasă venită chiar din partea celor „aleși” să conducă destinele statului român?

Să ne amintim de versurile lui Mihai Eminescu, atât de actuale și azi pentru condiția poporului român în Europa și în lume:

„Tu te lauzi că Apusul înainte ţi s-a pus? Ce-i mâna pe ei în luptă, ce-au voit acel Apus?”

Mihai Eminescu
Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns