(VIDEO) Diana Iovanovici-Șoșoacă, unicul senator care a avut dreptate cu privire la tratatul militar cu Ucraina: „Iohannis a semnat promulgarea Acordului de cooperare militară dintre România și Ucraina”

(VIDEO) Diana Iovanovici-Șoșoacă, unicul senator care a avut dreptate cu privire la tratatul militar cu Ucraina: „Iohannis a semnat promulgarea Acordului de cooperare militară dintre România și Ucraina”

Președintele Klaus Iohannis a semnat promulgarea Acordului de cooperare militară dintre România și Ucraina. Astfel că, începând cu data de 16 iulie, s-a dat verde legal la punerea în practică a ”planului nebun” al Statelor Unite ale Americii pentru această parte din Europa, prin constituirea unei viitoare armate comune româno – ucrainene„, scrie national.ro

Pe 22 iunie, senatoarea neafiliată Diana Iovanovici-Șoșoacă, avertiza cu privire la consecințele nefaste ale acestui tratat.

„Aparent avem de-a face cu o înţelegere inofensivă între două state vecine. În realitate, acest acord care se încearcă a se încheia de vreo 20 de ani, nu ştiu ce ne-a apucat acum, are o bătaie mult mai lungă.

E clar că România, care este stat NATO, nu are vreun motiv să încheie un acord de „no combat” cu Ucraina pentru că, nu ştiu dacă vă aduceţi aminte, dar una dintre condiţiile pe care a trebuit să le îndeplinim la intrarea noastră în NATO a fost să avem tratate de bună vecinătate cu toate statele vecine, deci cu Ucraina avem tratat de bună vecinătate. Noul acord pe care îl discutăm acum are un alt sens. Ucraina nu ne poate garanta nicio susţinere în cazul în care România ar fi atacată de un stat inamic – un caz ipotetic, evident. În schimb, noi garantăm Ucrainei susţinerea militară a României în situaţia în care acest stat ar fi atacat.

În nici un caz un alt stat NATO. Prin eliminare, cine ar rămâne? Federaţia Rusă care, întâmplător, are şi tratat de susţinere cu China! Deci cele două mari puteri din cele trei din lume. Astfel că la acest moment, când Ucraina are un litigiu declanşat din momentul în care Moscova a decis anexarea Crimeei şi ne mai aducem aminte că în urmă cu o lună Ucraina a declanşat un conflict cu Federaţia Rusă.

Noi, în acest moment, suntem carne de tun. Nici nu vreau să îmi închipui ce s-ar întâmplă în cazul în care Ucraina ar fi atacată de Rusia iar noi am fi obligaţi să ne luptăm cu Rusia! Până ajunge NATO aici, cred că ne spulberă de pe faţa pământului. Consider că ar trebui să ne mai gândim la semnarea acestui Tratat, având în vedere situaţia geopolitică la acest moment.”, a spus senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă

Nu mai puțin de 112 de senatori români au ridicat copitele pentru a vota acest proiect legislativ. România riscă să fie atrasă într-un conflict care nu-i aparține.

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns