Samuel von Brukenthal, un antiromân, pus guvernator în Transilvania, de la Viena, care îi discrimina pe români socotindu-i drept o națiune tolerată

Această personalitate, controversat-rasistă, prin guvernarea sa a înrăutățit viața românilor și a reprimat mișcarea țăranilor români pentru drepturi și libertate, de la anul 1784

Un memorandum extraordinar de bine argumentat, îndreptat împotriva lui Iohannis și a dezvelirii statuii criminalului Brukenthal de la Sibiu. Ne bucurăm pentru că încă mai sunt români adevărați în țara asta care reacționează împotriva acestei mizerii, și chiar dacă am descoperit postarea atât de târziu, ea merită citită pe îndelete.

„MEMORANDUM POLITIC

În spiritul corectitudinii politice, atât în Europa cât și în S.U.A. au loc mișcări politice anti-discriminare și anti-rasiste.
În acest sens, în Anglia și S.U.A. au fost demolate statuile unor personalități cu un trecut controversat și rasist.
În Franța, Italia, Germania, Spania, Grecia și în alte state europene au avut și au loc demonstrații pentru respectarea drepturilor și libertăților cetățenești.
A sosit timpul ca și noi românii, asemenea celorlalte popoare și în consens cu spiritul antirasist de corectitudine politică să ne curățim țara de întinarea unor porniri de restaurare a unor simboluri, care amintesc de ordinea feudal-medievală și discriminarea românilor. De asemenea să ne curățim țara de unele monumente și statuile unor personalități controversate.
Vă reamintim că, recent, la Sibiu, actualul Președinte al României Klaus Werner Johannis a participat la dezvelirea statuii lui Samuel von Brukenthal, un antiromân, pus guvernator în Transilvania, de la Viena, care îi discrimina pe români socotindu-i drept o națiune tolerată.
Această personalitate, controversat-rasistă, prin guvernarea sa a înrăutățit viața românilor și a reprimat mișcarea țăranilor români pentru drepturi și libertate, de la anul 1784, trăgând pe roată pe unii din fruntașii români, ai acestei mișcări țărănești pentru libertate, între care: pe Horea și Cloșca.
Prin participarea sa la dezvelirea statuii controversate, de la Sibiu, actualul președinte al României ne convinge că este un continuator al spiritului antiromânesc de intoleranță și rasism, care prin acțiunile sale vrea să restaureze valorile și o ordine defunct-medieval-feudală în România.
DRAGI ROMÂNI!
Dacă voi l-ați votat, ca Președinte al României pe numitul Klaus Werner Johannis, atunci vă amintim ca, tot voi trebuie să veniți la București și să-i cereți demisia!
Actualul președinte, prin participarea sa în Sibiu, la dezvelirea statuii lui Samuel Brukenthal criminal, rasist, care, în calitatea sa de guvernator al Transilvaniei, pus de Viena a reprimat răscoala țărănească, de la anul 1784, trăgând pe roată, pe fruntașii români: Horea și Cloșca ne-a demonstrat că nu ne reprezintă pe noi românii și că noi ne-am înșelat, atunci când prin votul nostru am susținut alegerea sa, ca drept Președinte al României.
Între celelalte învinuiri, pe care le aducem lui Klaus Werner Johannis menționăm:
1.Asocierea cu un partid așa-zis național-liberal, care în vreme de contracție economică și pandemie a împrumutat România cu peste 50 de miliarde de euro.
2.Degradarea nivelului de trai prin înghețarea salariilor și pensiilor.
3.Inflația-un euro a ajuns a depăși pragul de 5 lei.
4.Pauperizarea unui număr de peste 1.000.000 de români, prin scăderea puterii de cumpărare, datorită creșterii prețurilor la energie și gaze.
5.Girarea unor guverne, care au susținut politici economico-financiare neperformante.
6.Susținerea dictaturii partidelor politice, perfide, corupte și parazitare.
7.Susținerea în spațiul public a unui spirit populisto-demagogic, precum că ”guvernul meu” național-liberal va aduce prosperitate în România.
8.Comportament perfid și antidemocratic, care favorizează limitarea drepturilor și libertăților cetățenești.
9.Girarea discretă a activităților economice a unor firme din exterior, care prin defrișarea pădurilor generează schimbări de microclimat local și migrarea animalelor sălbatice, spre așezări umane și centre locuite.
10.Colaboraționismul cu un sistem politico-economic: perfid, corupt și parazitar, care propagă teroarea și tirania politică.
Ca urmare a acestor învinuiri, pe care le aducem lui Klaus Werner Johannis, noi, simplii cetățeni români îi cerem demisia! De asemenea cerem organizarea de alegeri anticipate și formarea unui guvern de uniune națională!
Domnule Președinte al României, Klaus Werner Johannis dați-vă demisia!
Drept pentru care semnăm acest MEMORANDUM POLITIC.
De Înălțarea Sfintei Cruci, azi 14 septembrie, 2021. Ștefan Melinte-scriitor și jurnalist.”
Sursa: Facebook / Mişcarea Euhter Ortodoxă

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

PROTEST 2 Octombrie: Să iasă panarama din nou în geacă roșie, să ceară demisia guvernului!

vin oct. 1 , 2021
Noi n-am uitat, panaramă! Acum nu mai ceri demisia guvernului? La 4 noiembrie 2015, Klaus Iohannis, susținut de serviciile trădătoare interne, cât și de altele externe, de mercenarii din presă și de ONG-urile și ploșnițăriile soroșiste, își urca pe cadavrele unor nefericiți, Guvernul Meu împreună cu toată șleahta de hoți […]

Poate vă place și:

libris.ro