Ziua Armistițului comemorată la Târgu Jiu de mai multe ONG-uri | VIDEO

Ziua Armistițiului a fost comemorată astăzi la Târgu Jiu, în Cimitirul Internațional al Eroilor, începând cu ora 11.00. Evenimentul este dedicat împlinirii a 104 ani de la semnarea armistițiului care a pus capăt Primului Război Mondial.

Profesorul Andrei Popete Pătrașcu a oferit câteva precizări cu privire la Ziua Armistiţiului comemorată în fiecare an la 11 noiembrie pentru a marca pacea semnată între Antanta şi Puterile Centrale la Compiègne, Franţa, eveniment ce a marcat încetarea ostilităţilor pe Frontul de Vest al Primului Război Mondial şi a intrat în vigoare începând cu ora 11.00 – cea de-a unsprezecea oră a celei de-a unsprezecea zile din a unsprezecea lună a anului 1918. Iniţial, acest armistiţiu a încetat după o perioadă de 36 de zile. Tratatul privind încetarea definitivă a ostilităţilor a fost semnat, în mod formal, la Versailles în 1919.

La evenimentul de comemorare a Zilei Armistițiului desfășurat la Cimitirul Internațional al Eroilor din Târgu Jiu au fost prezenți reprezentanți ai mai multor ONG-uri, printre care amintim: Asociația culturală Tătărescu, ANCMRR Gorj „General Ioan Culcer”, ANCE „Regina Maria” Filiala Gorj, Asociația cultural-istorică Pleniceanu, Euro Education Federation și elevii clasei a VII a de la Liceul de Arte “C-tin Brăiloiu”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 12 books


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Next Post

Activitate sportivă unificată cu peste 150 de elevi ai Școlii Generației Unificate, la unități de învățământ din Craiova

sâm nov. 12 , 2022
Craiova, 11 noiembrie 2022 –  Special Olympics România organizează activități sportive unificate cu ocazia ,,Zilelor Școlii Gimnaziale Speciale Sf. Mina”, în cadrul proiectului Școala Generației Unificate. La Sala Sporturilor ,,Ion Constantinescu” din Craiova, sunt așteptați să participe peste 150 de elevi cu și fără dizabilități intelectuale. Elevii prezenți la eveniment vor […]

Poate vă place și:

libris.ro