20 de mici secrete ale unei căsnicii trainice

Mereu v-am spus vouă celor din Ortodoxia Tinerilor că mi-aș dori ca toată lumea să se bucure de viața de familie cel puțin atât cât mă bucur eu. Nu pentru că aș avea cea mai fericită familie, sau familia model, ci pentru că știu cât bine mi-a adus iubirea constantă și consecventă a soției și copiilor mei dar și a părinților mei.

Eu și Iulia avem 40 respectiv 41 de ani și suntem astăzi căsătoriți de 17 ani, avem trei fete mari și din această experiență a noastră, nici prea mare, nici prea mică, aș vrea să vă las câteva gânduri sau sfaturi care sper să vă ajute în formarea unei familii, pentru cei singuri, sau în familiile voastre deja întemeiate, pentru cei căsătoriți.

1. Păstrați-vă fecioria până la căsătorie, și ea vă va fi temelie puternică pentru o familie trainică

Atât de mult contează ca ambii soți să nu fi cunoscut trupește pe altcineva înainte, și să se fi dăruit doar unul altuia! Atât de bine plăcut îi este Domnului aceasta și așa de mult binecuvintează familiile care au trăit în curăție, încât darurile Lui se vor vedea în viața lor. Cum să vă explic, toate familiile primesc daruri de la Dumnezeu, dar cu cât cei doi soți au trăit mai curat înainte de căsătorie și cu cât au trăit în poruncile Domnului mai mult, cu atât primesc mai mult de la El.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Păstrarea fecioriei până la căsătoriei îi unește pe soți, le dă siguranță, nu le lasă mintea să facă comparații cu partenerii precedenți. Păstrarea fecioriei este temelie a fidelității.

2. Căsătoriți-vă de tineri și vă va fi mult mai ușor să vă uniți caracterele și să fiți una în toate cele ale vieții

Cu cât vă căsătoriți mai de tineri cu atât vă va fi mai ușor să vă înțelegeți bine, căci la tinerețe caracterele încă se șlefuiesc, sunt mai maleabile, se adaptează mai ușor. Iubirea curată îi convinge mai ușor pe soți să lase de la ei înșiși, să fie mai îngăduitori, să accepte părerea celuilalt de dragul lui. Tineri fiind se imită unul pe altul mai ușor, atât în cele bune cât și în cele rele. Tinerii ajung mai repede la consens și mândria lor încă nu este betonată într-un caracter puternic.

De mici băiatul și fata care se căsătoresc își vor forma împreună păreri despre cele ale vieții prin experiența comună, și asta îi va ajuta să fie într-un gând față de toate cele ce li se întâmplă. Vor crește împreună mergând pe valurile vieții, căutând mereu alinare unul în brațele celuilalt.

Nu aștepta să faci bani, să-ți cumperi casă, să-ți iei mașină, să ai averi și apoi să te căsătorești. Asta e o păcăleală, vei rămâne fără toate dacă faci așa. În viață toate se fac la vremea lor și familia este mereu pe primul loc, în familie crești și te dezvolți și prinzi putere să le faci pe toate. Dar numai cu ajutorul lui Dumnezeu.

3. Dumnezeu și poruncile Lui sunt adevăratul liant al unei căsnicii trainice.

Soțul și soția să fie credincioși și apropiați de Dumnezeu, ancorați puternic în viața Bisericii lui Hristos. Să se ajute unul pe altul spre lepădarea păcatelor și spre dobândirea virtuților, apropiindu-se de Dumnezeu. Pocăința, spovedania și Împărtășirea continuă sunt cele care curățesc permanent sufletul, făcându-l deschis să primească cuvântul lui Dumnezeu și să-l împlinească în faptă.

Cu cât Domnul e mai mult prezent în faptele soților și a copiilor cu atât e mai multă pace și bună înțelegere în familie. Și invers, cu cât un soț trage spre păcat cu atât apar tulburarea și problemele.

4. Primiți toți copiii pe care vi-i trimite Dumnezeu. Nu vă feriți, nu folosiți mijloace contraceptive sau avortive.

Dacă cei doi se învoiesc să primească câți copii le va da Dumnezeu atunci se vor învoi ușor să împlinească și alte porunci ale Domnului, și vor merge împreună pe calea Adevărului. Dacă se pun de acord să se opună lui Dumnezeu, ferindu-se, chipurile „stabilind” ei când să primească un copil, atunci se vor opune și altor porunci ale Domnului, considerându-le și pe acelea grele sau nepotrivite vremurilor noastre. Atunci vor merge pe calea pierzării, și a voii lor.

Copiii sunt proiectul care-i cointeresează cel mai mult pe ambii soți, și-i unesc. Copiii într-o familie sănătoasă vor deveni un liant puternic, sporind iubirea soților și a întregii familii.

5. Țineți cont în relațiile trupești de toate zilele de post și de praznic rânduite de Biserică

Bucurați-vă de relațiile trupești ținând mereu cont de zilele de post din timpul săptămânii, de cele 4 posturi de peste an și de zilele de sărbătoare și de cele de praznic. Făcând așa atracția dintre voi va fi una mereu puternică, și nu va exista monotonie în relația dintre voi. Făcând așa atracția fizică va fi după 10-20 ani la fel ca-n primul an.

Fiți înțelepți, și învățați-vă din înțelepciunea Bisericii, care nu întâmplător a rânduit zile de înfrânare de la relații trupești, de la carne, ouă, lapte, vin, dansuri, petreceri și altele asemenea. Ci le-a rânduit ca să te poți mereu bucura de ele. Ca după o perioadă de pauză, toate plăcerile vieții, de Dumnezeu oferite omului, să fie prilej de bucurie, nu de plictiseală și monotonie.

Postul cedează trecerea sufletului spre Dumnezeu.

6. Rugați-vă zilnic unul pentru celălalt.

Rugati-va impreuna dar și singuri, fiecare in ritmul lui. Oriunde ați fi și orice ați face, adesea gândul să vi-l ridicați spre Dumnezeu pentru soțul sau soția voastră, dar și pentru copii.

7. Fiți mereu sinceri unul cu altul. Soții nu trebuie să aibă secrete!

Toate ale tale să le știe soția ta, și toate ale soției să le știi și tu. Mărturisiți-vă mereu seara cele bune și cele rele ale zilei ce a trecut. Nu ascunde nimic față de ea. Sfătuiți-vă în toate câte faceți, fie cele de acasă fie cele de la servici.

Tu și soția ta sunteți UNA, și nimeni și nimic nu trebuie să vă despartă. Nimic nu trebuie să stea între voi, ca zid. De aceea față de ea, tu ca bărbat trebuie să-i spui totul, căci ea e cea mai apropiată ființă de pe pământ pentru tine. La fel e valabil și pentru soție. Toate ale casei să le știți împreună, de la cele mai mici detalii la cele mai importante. Tot ce ai tu să fie și al ei și tot ce are ea să fie și al tău. Tot ce lucrează și decide ea să știi și tu și invers. Toate deciziile pentru viața copiilor să le luați împreună. Toate să le faceți împreună! – continuarea pe ortodoxiatinerilor.ro.

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns

Next Post

(VIDEO) Actorii clujeni trag semnale de alarmă împotriva trădării culturii naționale din partea unui primar care se dovedește pe zi ce trece tot mai antiromân

joi aug. 17 , 2023
Actorii clujeni trag semnale de alarmă împotriva trădării culturii naționale din partea unui primar care se dovedește pe zi ce trece tot mai antiromân, făcând jocurile cine știe cui… Statuile lui Mihai Eminescu și Lucian Blaga văduvite de plăcile pe care erau scrise numele lor și anii între care au […]
(VIDEO) Actorii clujeni trag semnale de alarmă împotriva trădării culturii naționale din partea unui primar care se dovedește pe zi ce trece tot mai antiromân

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News