Omerta instituită prin lege! “Discriminarea” pe criteriu de apartenenţă politică va fi pedepsită cu închisoare până la 3 ani sau amendă

Omerta instituită prin lege! Mafia “guvernamentală” formată din PNL, PSD și UDMR a votat DA pentru această mizerie! Un adevărat pumn în gură pentru democrație! Singurii care au votat împotriva acestei mizerii au fost deputații AUR,USR și câțiva neafiliați. Prietenia distrugătoare pentru România dintre PNL, PSD și UDMR lovește încă o dată năprasnic în valorile democratice din România.

“Deputaţii au adoptat, miercuri, proiectul iniţiat de Guvern privind modificarea articolului din Codul penal care se referă la la incitarea la violenţă, ură sau discriminare, care poate fi reţinută ca infracţiune şi dacă se adresează şi criteriului de apartenenţă politică.S-au înregistrat 187 de voturi “pentru”, 62 de voturi “împotrivă” şi 19 abţineri.”, scrie AGERPRES

Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a respins proiectul de lege în ședința din 5
septembrie 2023. Camera Deputaţilor este în acest caz Cameră decizională.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea art.369 din Legea nr.286/2009 privind Codul penal în vederea soluționării aspectelor ridicate de Comisia Europeană prin scrisoarea suplimentară de punere în întârziere în Cauza 2016/2075 în cadrul procedurii de infringement, și a deficiențelor semnalate de aceasta.

Prin proiectul de lege se propune eliminarea sintagmei criticate de COM, astfel încât infracțiunea de incitare la violență, ură sau discriminare să poată fi reținută dacă făptuitorul a săvârșit elementul material indiferent dacă acesta a considerat ori nu drept cauze ale inferiorității unei persoane în raport cu celelalte pe baza criteriilor de rasă, naționalitate, etnie, limbă, religie, gen, orientare sexuală, opinie ori apartenență politică, avere, origine socială, vârstă dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecție HIV/SIDA.