Antreprenorii români pierd lupta în faţa marilor retaileri

Un deputat AUR, Daniel-Sorin Gheba, atrage atenția cu privire la pericolul dispariției antreprenorilor români care întâmpină în ultima vreme dificultăți din ce în ce mai mari în a-și promova și desface produsele, uneori de o calitate net superioară celor vândute de marii retaileri de pe piață.

Deputatul Daniel-Sorin Gheba semnalează un caz particular, cel al antreprenoarei Irina Filip, patroana unei fabrici de înghețată din Teleorman, oprită de la vânzare de 7 din 10 mari rețele comerciale. Deși ea susține că nu pune aditivi și are și un preț mai bun, are interzis în 70% din marile rețele comerciale din România. Antreprenorii români reclamă cerinţe logistice excesive şi comenzile minime impuse de aceste retaileri.

“Doresc să aduc în atenţia opiniei publice o problemă gravă cu care se confruntă foarte mulţi antreprenori români, pornind de la cazul Irinei Filip, patroana unei fabrici de îngheţată din Teleorman, şi anume: dispreţul companiilor de retail faţă de antreprenorii români

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

.Irina Filip a construit cu eforturi greu de imaginat o fabrică modernă de îngheţată în comuna Nanov, Teleorman, Cream Land. Această afacere produce deserturi industriale de cea mai înaltă calitate, fabricate exclusiv din ingrediente naturale, cu lapte proaspăt şi fără niciun aditiv, cunoscute sub denumirea de îngheţată Cremola. Consumatorii apreciază această îngheţată în căutarea unor produse autohtone fără E-uri, conservanţi şi coloranţi.

Cu toate acestea, Irina Filip şi alţi antreprenori români se confruntă cu o problemă majoră: dificultatea de a-şi promova produsele în faţa marilor retaileri. Conform declaraţiei antreprenoarei, şapte din zece mari reţele comerciale au eliminat sau nu au primit îngheţata din Teleorman.

Motivul? Cerinţe logistice excesive şi comenzile minime impuse de aceste retaileri.Consider că este inacceptabil ca producătorii autohtoni să fie trataţi astfel, deoarece România are nevoie de o economie puternică, bazată pe antreprenoriat şi inovaţie, iar antreprenorii români merită sprijin şi întâietate din partea marilor companii de retail.

În acest sens, îndemn marii retaileri să comunice deschis şi să aibă dialog cu producătorii români. Cerinţele logistice şi condiţiile de colaborare ar trebui să fie raţionale şi echitabile.De asemenea, retailerii ar trebui să acorde o atenţie specială produselor autohtone şi să fie flexibili în privinţa comenzilor minime.

Nu putem să împiedicăm dezvoltarea afacerilor locale prin restricţii excesive pentru că acestea aduc valoare economiei noastre şi susţin comunităţile locale.Nu în ultimul rând, este nevoie urgentă de o susţinere din partea guvernului: Guvernul trebuie să sprijine producătorii autohtoni prin politici fiscale favorabile pentru micii antreprenori români şi să îi protejeze în faţa marilor reţele de retail.

De asemenea, Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii a Senatului trebuie să analizeze cazul proprietarei Cream Land şi să evalueze corect această situaţie. România merită o economie prosperă, iar antreprenorii noştri sunt motorul acestei dezvoltări.”, se arată a domnului deputat Daniel-Sorin Gheba (Grupul parlamentar AUR)

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 14 Books

Marea Renastere - Adevar, Libertate, Suveranitate

By: Călin Georgescu

,,Ca raspuns la sistemul creat cu dinadinsul stramb, in care starea omului nu inseamna complexitate, ci complicatie, in care bunastarea materiala este scop in sine, noi raspundem cu sistemul bazat pe simplitate [...] El, cetateanul, trebuie sa fie propriul lui stapan, sa fie proprietar si producator si sa lucreze impreuna cu ceilalti intr-o retea indestructibila in care sa primeze cinstea,

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânismContact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

11 Mai 1896 - Pentru că a cântat „Doina lui Lucaciu", învățătorul Iuliu Marcu din Ibănești, condamnat la închisoare

Dum mai 12 , 2024
În Anuarul Institutului de Istorie și Arheologie Cluj-Napoca, 1983-1984 (Anul 26), dai de o serie de procese de la sfârșitul secolului XIX din Transilvania, în care descoperi o lungă înșiruire de intelectuali români transilvăneni condamnați sau amendați pecuniar pentru diverse delicte de opinie, sau pentru acuzații de “agitație” și trădare […]
11 Mai 1896 - Pentru că a cântat „Doina lui Lucaciu", învățătorul Iuliu Marcu din Ibănești, condamnat la închisoare

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News