Autonomia nu tine de foame!

Autonomia nu tine de foame!

O vorba din popor spune ca dragostea trece prin stomac. Dar dragostea de tara? Pentru cei din asa zisul „Tinut Secuiesc”, o notiune scornita de propaganda UDMR-ista, conteaza mai putin autonomia si chiar si nationalitatea declarata. Pentru multi dintre ei conteaza mai mult sa duca o viata decenta si linistita decat ideologia sovinista si iredentista a extremistilor maghiari.

Cu o sinceritate surprinzatoare ei spun ca nu doresc autonomia si ca au deja toate drepturile pe care le au si majoritarii romani, au scoli in limba materna, au libertate religioasa, culturala, politica,etc.

Ce doresc ei cu adevarat este ceea ce vor si majoritatea romanilor: locuri de munca, bunastare materiala, o viata decenta si linistita.

Autonomia nu tine de foame!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


 
Acest reportaj realizat in coproductie de catre Deutche Welle si Hotnews.ro merita urmarit atat de romani cat si de unguri deopotriva. Putine voci pot razbate din cauza politrucilor si sa spuna faptul ca atata timp cat secuii si maghiarii care nu cunosc deloc limba romana au un puternic dezavantaj neputand sa-si gaseasca un loc de munca decat in asa zisul Tinut Secuiesc sau sa plece in autoexil in Ungaria.
 
Cu aceeasi sinceritate secuii recunosc ca nici in Ungaria nu se simt acasa ci doar acolo unde s-au nascut. Oamenii de rand se dezic de cei super indoctrinati si care au tendinte extremiste si soviniste.
 
Vizionarea acestui film ar trebui sa schimbe putin mentalitatea atat a romanilor cat si a maghirilor. Oare cat este manipulare si diversiune a politicienilor de ambele parti si cat este adevar? Oare nu suntem invrajbiti de acesti politicieni mafioti? 
 
Ca sunt romani, ca sunt maghiari, deja nici nu mai conteaza, mafia este transpartinica si transnationala. Politica extremistilor din ambele tabere nu duce decat la invrajbire.
Aceste partide au o nevoie perversa de a inventa dusmani cu scopul de a castiga capital politic si tragedia este ca daca se planteaza aceasta samanta intr-un sol fertil cu oameni needucati si ignoranti, in anumite conditii situatia ar putea degenera intr-o chestie foarte nasoala.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info