Ministrii lui Ceausescu vs ministrii postdecembristi

Ministrii lui Ceausescu din 1989 nu erau nici niste intelectuali straluciti si nici cu prea multa scoala / pregatire dar totusi cum-necum sistemul mergea inainte, se construiau mereu noi locuinte si fabrici pentru populatia care migra din zonele rurale catre orase, atrasi de locurile de munca si de locuintele pe acestia care le primeau.

Care este marea diferenta intre ministrii lui Ceausescu si cei postdecembristi? In primul rand ministrii lui Ceausescu se stiau inferiori ca pregatire si cunostinte si ascultau intotdeauna sfaturile si propunerile specialistilor din fiecare domeniu.

Este adevarat ca in primii ani ai comunismului de dupa cel de-al doilea razboi mondial s-a incercat schimbarea tuturor specialistilor cu experienta cu oameni cu “origini sanatoase”, oameni carora de cele mai multe ori le lipseau cunostintele si experienta dar erau numiti acolo de partid pe principii politice.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Ministrii lui Ceausescu vs ministrii postdecembristi

In scurt timp comunistilor le-a fost clar ca trebuie omul potrivit la locul potrivit si au readus specialistii pe pozitiile corespunzatoare. Daca pana si comunistilor nu le-a luat mult timp sa inteleaga ca in anumite domenii trebuie lasati specialistii sa vorbeasca si sa actioneze, cat timp oare le mai trebuie si ministrilor postdecembristi sa inteleaga acelasi lucru?

Cu alte cuvinte, ministrii lui Ceausescu stiau ca sunt deficitari la multe capitole si cautau sa se inconjoare de oameni competenti care sa desfasoare practic activitatile necesare in locul lor. Poate ca guvernarea dupa modelul socialist nu era ideala dar era oricum mai buna decat ceea ce s-a intamplat in acesti 25 de ani de la asa zisa revolutie incoace.

Ministrii postdecembristi, cu toate ca multi dintre dansii se lauda cu studii superioare, doctorate si studii in strainatate, s-au dovedit a fi incompetenti, incoerenti si s-au inconjurat de oameni care s-au potrivit in functiile in care au fost desemnati exact ca nuca in perete.

Concluzia: decat ministrii care se lauda cu CV-urile lor ( cu plagiate sau diplome cumparate) si se intrec in incompetenta cu oamenii slab pregatiti pe care-i strang in jurul lor mai degraba niste ministri “prosti” dar care stiu sa-si aleaga specialistii potriviti la locul potrivit.

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Solutia PNTCD pentru Romania - Monarhia

lun aug. 4 , 2014
Daca suntem de acord cu totii ca in 1989 in Romania a fost o lovitura de stat ar trebui sa revenim de urgenta la sistemul de guvernare / conducere a tarii anterior instaurarii comunismului, adica la monarhie. Pana acum, in afara de o masa mica de ONG-uri care si-au declarat […]
Solutia PNTCD pentru Romania - Monarhia

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro