RSS

Monica Macovei se face vinovată …

Printr-o dublă măsură…

Liderii antiromâni ai UDMR din j…

Protestul românilor f…

Taxe inventate pentru colete de …

O problemă foarte gr…

Lia Savonea, noua șefă a CSM: "I…

Desemnată și apoi al…

PNȚCD cere retragerea premiului …

Acordarea acordarea …

Cameleonicul primar al Iașului d…

Un an care ar trebui…

O rezoluție pentru admiterea Rom…

Marți, 11 decembrie …

Deputatul Remus Borza: "Este ina…

Deputatul Remus Adri…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Pasapoartele romanesti, o noua speranta pentru vlahii din Albania

Print Friendly, PDF & Email

Dupa ce parlamentarii romani au simplificat obtinerea cetateniei romane de catre persoanele cu origini romanesti din statele vecine Romaniei, Republica Moldova, Ucraina, Ungaria, Bulgaria dar si pentru cei din tarile balcanice, pentru cei cunoscuti si sub numele de aromani, macedoromani, istroromani, meglenoromani, saraceni sau vlahi, a inceput sa se intrevada o noua speranta si pentru vlahii din Albania.

Multi dintre vlahii din Albania se gandesc acum sa-si obtina pasaportul romanesc pentru a putea calatori liber in Uniunea Europeana, pentru a putea studia ori chiar pentru a lucra in tarile din UE. Cei care si-au depus cererile pentru obtinerea cetateniei romane sunt de regula persoanele active si cele tinere, cei mai batrani dintre vlahii din Albania manifestand un interes mai scazut fata de aceasta posibilitate.

Pasapoartele romanesti, o noua speranta pentru vlahii din Albania

Perspectivele care se deschid in fata vlahilor din Albania dupa ce au in mana pasaportul romanesc ii fac pe acestia sa creada si sa spere intr-un viitor mai bun de aici incolo. Familiile de vlahi sunt foarte unite si se ajuta intre ele, facand eforturi pentru a-si trimite tinerii la studii in strainatate cu speranta unor locuri de munca bine platite dupa incheierea studiilor.

Sunt cateva conditii minime pentru ca o persoana sa fie eligibila pentru a obtine cetatenia romana printre care un cazier curat, cunostinte de limba romana si de istorie a civilizatiei romanesti.

Pasapoartele romanesti, o noua speranta pentru vlahii din Albania

Pasapoartele romanesti, o noua speranta pentru vlahii din Albania, sursa foto: wikipedia.org

 

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline