Scrisoare deschisa catre Monica Macovei la lansarea M10

Scrisoare deschisă către Monica Macovei la lansarea M10, sursa imagine: tociu.ro

Va redau mai jos un text cu cateva pareri de la lansarea noului partid a lui Basescu, pardon!, am vrut sa spun Monica Macovei.

Stimată doamnă Monica Macovei,

Vă felicit pentru noua dvs. operație de chirurgie estetică politică, pe care ați numit-o Partidul M10. Este o performanță deosebită să susțineți că ați reușit să rămâneți fată mare după ce ați petrecut 25 de ani în
bordelul politicii din România.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Ținând cont de cele ce se spun despre dvs., dacă nu ați ști despre cine se vorbește, sunt convins că și dvs. înșivă v-ați poziționa undeva între Iliescu și Elena Udrea, în pușcărie bineînțeles. Lângă Iliescu, pentru rolul represiv pe care l-ați avut în mineriada din 13-15 iunie 1990, și lângă Udrea pentru asociere la fraudă și corupție în asociere cu PDL-ul.

Pentru ca treaba să fie cușer, să o luăm cu începutul: originea dumneavoastră politică. În momentul în care se atașează la familia dvs. cuvintele miliție, colonel, CC al PCR, consider că aveți obligația la o clarificare imediată a relației dintre familia dvs și nomenclatura comunistă.

Un motiv în plus de suspiciune este și ascensiunea dvs. profesională rapidă din perioada ceaușistă, specifică celor care aveau pile la nivel politic înalt. Așa cum stau lucrurile acum, mi-e teamă că vă încadrați în interdicția morală din Punctul 8 de la Timișoara!

Despre ce ați făcut în timpul Mineriadei am tot citit, dar nu am găsit nicăieri ca dvs. să fi spus: ”am făcut tot ce mi-a permis legea să fac”. Ați fost la unitatea militară de la Măgurele și ați afirmat că nu ați văzut niciun act de violență, dar vă întreb dacă legea vă permitea să luați contact cu cei reținuți, cam 700 cu toții, ca să vă spună despre abuzurile, bătăile și violurile de acolo.

Spuneți că ați cerut să fie eliberați imediat, dar vă întreb dacă legea vă permitea să așteptați acolo până când ultimul părăsea unitatea. Nu de alta, dar este de-a dreptul cinic să-ți faci un titlu de glorie din ce ai făcut pozitiv în momentul în care ești acuzat că NU ai făcut ce aveai obligația profesională și umană să faci!

Deci, chiar dacă Iliescu este vinovat pentru că a creat cadrul instituțional pentru Mineriadă, fiecare dintre cei implicați trebuie să-și justifice atât acțiunile, cât și inacțiunile, și sunt prea multe degete care arată spre dvs. ca să vă permiteți să mai tăceți. Să fie clar, mă refer numai la ce ați făcut în zilele Mineriadei, 13-15 iunie, și nu la acțiunile dvs. ulterioare, tardive și cu iz propagandistic.

Ați fost Ministrul Justiției doi ani, dar nu ați făcut absolut nimic pentru a opri sistemul de colectare a banilor negri pentru partide. Aburiți lumea cu DNA-ul, adică o instituție care a stat la clocit 7 ani, și care, dacă ar fi fost adevărată, ar fi trebuit să aresteze din prima zi toți politicienii, cu dvs. în frunte!

Pe la câte ong-uri soroșiste ați trecut, este evident că știați că utilizarea banilor negri în campaniile electorale a anulat primul principiu al Democrației, de șanse egale de participare pentru toți cetățenii. Adică, în România, cine nu are milioane de euro în spate, nu există în politică.

Ați acceptat să fiți ministru într-un guvern al banilor negri, apoi ați candidat și ați ajuns europarlamentar pe valize de bani negri. Nu are nicio relevanță că nu ați atins personal banii, cât timp ați acceptat să jucați rolul de Alba ca Zăpada pentru a ajuta corupții din PDL să obțină noi mandate, pentru a putea fura în continuare.

Ați acceptat să fiți beneficiara zecilor de milioane de euro furate de PDL, cu care au tapetat țara cu banere cu chipul dvs. și ASTFEL v-au asigurat locul de europarlamentar. Banii v-au făcut europarlamentar, doamna Macovei, în exact același mod ca și pe Gigi Becali, sau pe Elena Băsescu, sau pe oricare altul.

Dacă credeți că numele dvs era suficient pentru a strânge semnăturile de susținere și pentru a fi votată, de ce v-ați mai mânjit numele cu Blaga&Udrea și nu ați candidat independent?

Dvs. sunteți conștientă că toți politicienii care au fost aleși folosidu-se de acest sistem de finanțare ilegală au fost și sunt ilegitimi, începând cu dvs?

Culmea ironiei este că, în pofida acestei batjocoriri a Democrației, o mulțime de organizații internaționale, care susțin că o apără, continuă să vă sufle în coarne. Oare de ce vă mai țin ăia acolo în brațe, că proști sau neinformați nu par să fie?!

Astăzi,1 Martie 2015, ați decis să vă coafați cu un nou look politic, M10, iar eu am venit să le amintesc celor pe care încercați să îi amăgiți cine ați fost până acum. Sper să nu vă închipuiți că am venit la lansarea partidului dvs. pentru că sunteți specială în vreun fel, pentru că voi face la fel cu toți politicienii care vor încerca să se reșapeze după modelul dvs. Toți îmi sunteți la fel de dragi…

Astăzi,timp de două ore, în timp ce stăteam la intrarea în sala în care dvs. vă lansați partidul, am avut ocazia să vă cunosc puțin susținătorii și recunosc că m-au uimit. În mai multe ocazii chiar am regretat că nu puteți să vă transformați într-o molie, pe umărul meu, ca să asistați la discuțiile cu ei și să le urmăriți comportamentul.

Una dintre întrebările simple la care ajungeau discuțiile și la care au dat răspunsuri diferite cât să umple o carte a fost ”Ce este Democrația?”. Poate îi ajutați dvs să înțeleagă de ce, de 25 de ani, ”demos” îl tot alege pe ”kratos”, după care ”demos” începe să plângă, în loc să se bucure.

Apoi,susținătorii dvs au o obsesie cu banii și erau curioși să afle cine mă plătea pe mine, de unde am dedus că ei caută o economie de piață chiar și în militantismul politic. Aveți deci grijă că cererea generează oferta și un propagandist bun este ca un mijloc de producție pentru un partid.

Asocierea dvs cu PDL-ul a fost un alt subiect interesant, căruia susținătorii dvs i-au găsit o explicație simplă: în politică reușești doar dacă ”mănânci kkt”, scuzați expresia, dar nimeni nu se sfia să o folosească.

Nu vreau să generalizez acum, pentru că am apucat să schimb impresii cu doar 15-20 de persoane, adică cei care și-au învins în timp teama de a fi văzuți că vorbesc cu un outsider.

Dar șocul cel mai mare nu l-am avut de la cei cu care am vorbit, ci de la cei cu care nu am apucat să fac decât un schimb de priviri.

Vedeam susținătorii venind înspre sală și căutând grăbiți cu privirea ușa de la intrare. Deodată, ochii le cad pe porcușorul roz, pe care scrie ”Democracy is a Lie”, și pe poza dvs din campania de la europarlamentare, cu sigla PDL în spate și cu o musca pe gură. Într-o fracțiune de secundă, capul se apleacă și ochii cad în pământ, iar pașii se grăbesc, în timp ce coada ochiului urmărește.

Zeci și zeci de oameni au avut această reacție instinctivă, demnă de a fi analizată de psihologi. Eu venisem pregătit sufletește să fac față la orice reproș sau ironie, sau chiar istericale, să văd cum degetele caută pe mobile setările pentru aparatul foto și, când colo, am asitat cu tristețe la o defilare de oameni învârtiți cu cheia.

În decurs de două ore, au fost numai doi cei care nu au avut o problemă să-și lase ochii să se facă mari și gura să le zâmbească degajat. Doi, doamna Macovei, numai doi.

Îmi pare rău să vă spun, dar aveți un partid de oameni triști.

MIHAI TOCIU

Scrisoare deschisă către Monica Macovei la lansarea M10, sursa imagine: tociu.ro
Scrisoare deschisă către Monica Macovei la lansarea M10, sursa imagine: tociu.ro

Sursa:

[1] www.tociu.ro via ioncoja.ro

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info