Rolul Turciei la Marea Neagra va fi preluat de Romania?

Turcia a devenit deja peste noapte un partener care nu mai este de incredere atat pentru NATO cat si pentru SUA. In acest moment, rolul Turciei la Marea Neagra poate fi preluat de Romania? Asta cred o parte din expertii militari ca se va intampla in viitorul imediat: mutarea tuturor obiectivelor militare si strategice ale SUA si NATO din Turcia in Romania, tara noastra consolidandu-si astfel rolul la nivel geopolitic in aceasta zona a Europei.

Daca este sa privim atent pe harta Europei, Romania se afla iarasi impresurata numai de vecini in care nu va putea niciodata sa aiba incredere absoluta. Daca despre Ungaria si Serbia stim sigur ca au o pozitie pro Rusia, Bulgaria inca oscileaza intre a alege o politica pro Vest sau pro Est.

Rolul Turciei la Marea Neagra va fi preluat de Romania?

La acest moment, exista deja mai multe discutii despre o posibila retragere a tehnicii militare americane din Turcia, asta mai ales dupa ultima pozitie adoptata public de catre Erdogan dupa intalnirea cu Vladimir Putin.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Daca SUA vor alege Romania ca destinatie pentru tehnica militara retrasa din Turcia, atunci rolul Romaniei la Marea Neagra se va schimba radical. Calitatea de principal aliat strategic al Romaniei la Marea Neagra pentru NATO si SUA va schimba puternic perceptia asupra tarii noastre din toate punctele de vedere.

Spre deosebire de Polonia, tara care este hotarata sa faca toate eforturile posibile pentru a-si creste arsenalul si tehnica militara, investind pana acum sume colosale in dotarea si instruirea armatei si a capacitatilor defensive, Romania sta inca foarte prost la acest capitol, atat la nivel cantitativ cat si calitativ, armatei romane lipsindu-i multe dintre elementele de tehnica militara ultramoderna.

Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Nemtii se revolta: conceptul dublei cetatenii trebuie eliminat

mie aug. 10 , 2016
„Dubla cetăţenie presupune o sumedenie de calităţi. Dar mai ales loialitatea noului cetăţean faţă de ordinea politică din ţara de adopţie. Nu este ceva de la sine înţeles. De aceea, conceptul trebuie eliminat, apreciază Kersten Knipp.”, scrie Deutsche Welle Fix aceeasi problema am ridicat-o si noi in articolul Klaus Iohannis, cetatean german! […]
Frau Merkel, mai dă-te dracu'! Nu poti incalca Constitutia Romaniei oricand ai tu chef!

Poate vă place și:

libris.ro