RSS

Ion Coja: "Marx & Engels ne-au c…

După 1990, pe Interne…

După Bogdan Diaconu, apare o nou…

Alternativa Dreaptă s…

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

Monica Macovei se face vinovată …

Printr-o dublă măsură…

Liderii antiromâni ai UDMR din j…

Protestul românilor f…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Rolul Turciei la Marea Neagra va fi preluat de Romania?

Print Friendly, PDF & Email

Turcia a devenit deja peste noapte un partener care nu mai este de incredere atat pentru NATO cat si pentru SUA. In acest moment, rolul Turciei la Marea Neagra poate fi preluat de Romania? Asta cred o parte din expertii militari ca se va intampla in viitorul imediat: mutarea tuturor obiectivelor militare si strategice ale SUA si NATO din Turcia in Romania, tara noastra consolidandu-si astfel rolul la nivel geopolitic in aceasta zona a Europei.

Daca este sa privim atent pe harta Europei, Romania se afla iarasi impresurata numai de vecini in care nu va putea niciodata sa aiba incredere absoluta. Daca despre Ungaria si Serbia stim sigur ca au o pozitie pro Rusia, Bulgaria inca oscileaza intre a alege o politica pro Vest sau pro Est.

Rolul Turciei la Marea Neagra va fi preluat de Romania?

La acest moment, exista deja mai multe discutii despre o posibila retragere a tehnicii militare americane din Turcia, asta mai ales dupa ultima pozitie adoptata public de catre Erdogan dupa intalnirea cu Vladimir Putin.

Daca SUA vor alege Romania ca destinatie pentru tehnica militara retrasa din Turcia, atunci rolul Romaniei la Marea Neagra se va schimba radical. Calitatea de principal aliat strategic al Romaniei la Marea Neagra pentru NATO si SUA va schimba puternic perceptia asupra tarii noastre din toate punctele de vedere.

Spre deosebire de Polonia, tara care este hotarata sa faca toate eforturile posibile pentru a-si creste arsenalul si tehnica militara, investind pana acum sume colosale in dotarea si instruirea armatei si a capacitatilor defensive, Romania sta inca foarte prost la acest capitol, atat la nivel cantitativ cat si calitativ, armatei romane lipsindu-i multe dintre elementele de tehnica militara ultramoderna.

Glasul.info

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline