libris.ro

Romania nu este inca in Schengen din „motive politice”!

Romania nu este inca in Schengen din „motive politice”!

Romania nu este inca in Schengen din „motive politice”! Prin declaratii repetate ale unor lideri europeni, s-a constatat deja ca Bulgaria si Romania si-au dus la indeplinire toate conditiile impuse pentru a putea adera la spatiul Schengen, insa speranta acestor doua tari de a fi admise prea curand in zona de libera circulatie nu prea are sanse de a se materializa in viitorul apropiat.

Deja tarile din nucleul dur al Uniunii Europene incep sa modifice codul frontierelor Schengen, impunand inasprirea controalelor, uneori chiar si in cazul cetatenilor statelor membre, care erau de regula pana acum scutiti de aceste verificari „de rutina”. Spatiul Schengen deja mai functioneaza doar cu numele, pentru ca sub pretextul inaspririi controalelor de teama unor eventuale atacuri teroriste, acest spatiu numai „zona de libera circulatie” nu se mai poate numi.

Romania nu este inca in Schengen din „motive politice”!

[sociallocker][/sociallocker]

“Avem nevoie de un spatiu Schengen operational si nu ar trebui sa ne fie frica sa il extindem. Cred ca Bulgaria si Romania ar trebui sa fie incluse in Schengen, deoarece cele doua tari indeplinesc criteriile tehnice necesare. Amanarea acordarii statutului de membru pentru aceste state are la baza motive politice, nu tehnice“, a declarat ministrul slovac de externe, Miroslav Lajak

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Chiar daca Uniunea Europeana nu a trecut oficial la o „Europa cu doua sau mai multe viteze”, neoficial exista de mult timp o segregare si o discriminare negativa a statelor membre de la periferia Europei, iar nemultumirile crescande ale tarilor din Centrul si Estul Europei, dar in mod principal ale tarilor din Grupul de la Visegrad, confirma destul de clar acest lucru.

Standardele duble aplicate in tot mai multe domenii statelor membre de la periferia Europei de catre jupanii din Germania si Franta, au inceput sa sape o distanta tot mai mare intre interesele tarilor din asa numitul nucleu dur al Europei si tarile aflate la periferia UE.

Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info