libris.ro

Theodor si Noi, recenzie de carte

Theodor si Noi, recenzie de carte

Theodor si Noi, recenzie de carte

Gabriel Gherasim este un excelent scriitor. El a scris multe carti pe diverse teme, variind de la opere literare, la tratate academice.

El este, de asemenea, un jurnalist care a scris articole si interviuri, care au fost publicate in ziare de limba romana si engleza si reviste din Romania, Moldova, Israel, Italia, Germania, Franta, Marea Britanie, SUA, Australia si Canada.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


De asemenea, el a lucrat ca si corespondent pentru Radio Europa Libera si a transmis o emisiune radio saptamanala numita Vocea Mioritei.

Gabriel Gherasim are un Bachelor of Arts in stiintele sociale de la Portland State University si o diploma de Masters in negociere, medere si solutionarea conflictului de la California State University.

El lucreaza de peste treisprezece ani in diverse domenii precum consilier psihologic si profesor de psihologie.

Gabriel Gherasim este un observator atent al comportamentului uman si un analist calificat al afectiunilor psihologice, care-l face o autoritate in aceste domenii si o sursa credibila de sfaturi bune, profesionale.

Theodor si Noi, recenzie de carte

Teodor si Noi (Theodor and US) este un ghid benefic pentru atitudinea fata de viata si oameni, precum si fata de sine. Explica intr-o limba pe care toata lumea poate sa o inteleaga, modele si obiceiurile de gandire din punct de vedere neuro-psihologic, filosofic si moral; invata cititorul cum sa se gandeasca despre gandire, pentru ca gandirea este cel mai important aspect din viata cu implicatiile sale bune si rele.

Conform unei vechi expresii patristice, spunem ca „pacatul este o eroare de gandire”: prin urmare, sa invetam cum sa gandim, pentru ca aceasta este cheia pentru o viata implinita, care aduce fericire aici si mantuirea in taramul de apoi.

Gabriel Gherasim explica punctele sale referindu-se la autoritați precum Erich Fromm, Victor Frankl, Abraham Maslow, Dr. Dumitru Constantin Dulcan, Dan Puric, Richard Wurmbrand și alti psihologi si filosofi din Romania si din lume, care au excelat in explorari serioase ale fenomenului complex de a fi. Concluziile autorului, reflectii teologice, etice si filosofice cu aplicabilitate imediata pentru anumite tipuri de crize sau perceptiile pe care cineva le-ar alege de a avea in viata, reprezinta un ghid frumos si util pentru oricine care incearca a naviga aromios in largul marii din aceasta existenta.

Cu un admirabil simt de detaliu, autorul discuta aspectele semnificative ale vietii umane: emotiile frumusetea, cunostintele, intelepciunea, dragostea, fericirea, meditatia, luarea deciziilor, justitie, iertare, reconciliere, autenticitate, pentru a numi cateva.

Folosind explicatii etimologice a termenilor principali, el aduce o lumina pe roluri si sensuri specifice ale acestor componente esentiale ale existentei, trateaza subiecte la indemana oricui intr-o maniera coerenta si cuprinzatoare pentru ca aceste explicatii sa fie clare, semnificative si convingatoare.

Cartea este o pledoarie valabila si puternica in favoarea vietii, mai precis, fata de o viata bazata pe sentiment si calitate. In alte cuvinte, aceasta ofera sfaturi utile pentru o viata semnificativa de trait in armonie cu sine si cu ceilalti si cu Dumnezeu.

Theodor Damian Ph. D
Profesor de Filozofie si Etica
Metropolitan College din New York
Presedinte al Institutului Ortodox Roman Teologie si Spiritualitate
Theodor and Us:

http://www.neodacii.com/content/theodor-and-us-reflections-gifts-within-us-gabriel-gherasim

Alte publicatii

Victims of Communism: why should Americans care?

http://www.religioustolerance.org/gherasim01.htm

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info