RSS

27 Februarie 1470: Ștefan cel Ma…

Pe 27 februarie 1470…

28 Februarie 1913: GHEZA VIDA - …

108 ani de la nașter…

27 Februarie 1821: Veniamin Cost…

Pe 27 februarie 1821…

Cine sunt cei speriați de adevăr…

Joi dimineața, senat…

La 24 februarie 1870 era inaugur…

La data de 24 februa…

Aurelian Pavelescu: "De ce senat…

"De ce senatoarea Di…

Rugăciune pentru Vasile Zărnescu

În data de 21 Februa…

La 23 Februarie 1941 situația bi…

Ocupația horthystă a…

Revelație a senatoarei Diana Iov…

Atacată atât în timp…

Arafat și Voiculescu, cel mai cr…

De câte ori a exista…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Theodor si Noi, recenzie de carte

Print Friendly, PDF & Email

Theodor si Noi, recenzie de carte

Gabriel Gherasim este un excelent scriitor. El a scris multe carti pe diverse teme, variind de la opere literare, la tratate academice.

El este, de asemenea, un jurnalist care a scris articole si interviuri, care au fost publicate in ziare de limba romana si engleza si reviste din Romania, Moldova, Israel, Italia, Germania, Franta, Marea Britanie, SUA, Australia si Canada.

De asemenea, el a lucrat ca si corespondent pentru Radio Europa Libera si a transmis o emisiune radio saptamanala numita Vocea Mioritei.

Gabriel Gherasim are un Bachelor of Arts in stiintele sociale de la Portland State University si o diploma de Masters in negociere, medere si solutionarea conflictului de la California State University.

evomag.ro

El lucreaza de peste treisprezece ani in diverse domenii precum consilier psihologic si profesor de psihologie.

Gabriel Gherasim este un observator atent al comportamentului uman si un analist calificat al afectiunilor psihologice, care-l face o autoritate in aceste domenii si o sursa credibila de sfaturi bune, profesionale.

Theodor si Noi, recenzie de carte

Teodor si Noi (Theodor and US) este un ghid benefic pentru atitudinea fata de viata si oameni, precum si fata de sine. Explica intr-o limba pe care toata lumea poate sa o inteleaga, modele si obiceiurile de gandire din punct de vedere neuro-psihologic, filosofic si moral; invata cititorul cum sa se gandeasca despre gandire, pentru ca gandirea este cel mai important aspect din viata cu implicatiile sale bune si rele.

Conform unei vechi expresii patristice, spunem ca “pacatul este o eroare de gandire”: prin urmare, sa invetam cum sa gandim, pentru ca aceasta este cheia pentru o viata implinita, care aduce fericire aici si mantuirea in taramul de apoi.

Gabriel Gherasim explica punctele sale referindu-se la autoritați precum Erich Fromm, Victor Frankl, Abraham Maslow, Dr. Dumitru Constantin Dulcan, Dan Puric, Richard Wurmbrand și alti psihologi si filosofi din Romania si din lume, care au excelat in explorari serioase ale fenomenului complex de a fi. Concluziile autorului, reflectii teologice, etice si filosofice cu aplicabilitate imediata pentru anumite tipuri de crize sau perceptiile pe care cineva le-ar alege de a avea in viata, reprezinta un ghid frumos si util pentru oricine care incearca a naviga aromios in largul marii din aceasta existenta.

Cu un admirabil simt de detaliu, autorul discuta aspectele semnificative ale vietii umane: emotiile frumusetea, cunostintele, intelepciunea, dragostea, fericirea, meditatia, luarea deciziilor, justitie, iertare, reconciliere, autenticitate, pentru a numi cateva.

Folosind explicatii etimologice a termenilor principali, el aduce o lumina pe roluri si sensuri specifice ale acestor componente esentiale ale existentei, trateaza subiecte la indemana oricui intr-o maniera coerenta si cuprinzatoare pentru ca aceste explicatii sa fie clare, semnificative si convingatoare.

Cartea este o pledoarie valabila si puternica in favoarea vietii, mai precis, fata de o viata bazata pe sentiment si calitate. In alte cuvinte, aceasta ofera sfaturi utile pentru o viata semnificativa de trait in armonie cu sine si cu ceilalti si cu Dumnezeu.

Theodor Damian Ph. D
Profesor de Filozofie si Etica
Metropolitan College din New York
Presedinte al Institutului Ortodox Roman Teologie si Spiritualitate
Theodor and Us:

http://www.neodacii.com/content/theodor-and-us-reflections-gifts-within-us-gabriel-gherasim

Alte publicatii

Victims of Communism: why should Americans care?

http://www.religioustolerance.org/gherasim01.htm

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info