La 24 iunie 1991 Parlamentul Rom…

Spre deosebire de tâ…

Deputatul PNL Daniel Gheorghe: "…

Deputatul liberal Da…

Cum arăta obeliscul de la Valea …

Spre sfârșitul lunii…

Părintele Mihai Andrei ALDEA: "T…

"A doua zi după "eur…

La 23 iunie 1990, Republica Mold…

Republica Moldova îș…

Războiul Informațional: promovar…

"Marşul Normalităţii…

Statuia lui Mihai Viteazul nu ar…

"Nouă provocare la …

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Un bust al Marelui Voievod Mihai Viteazul a fost inaugurat în curtea Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov

Print Friendly, PDF & Email

Un bust al Marelui Voievod Mihai Viteazul a fost inaugurat în curtea Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov

Pe 4 mai 2018, în incinta Inspectoratului de Jandarmi Județean a avut loc ceremonia de dezvelire a bustului domnitorului Mihai Viteazul. În cadrul ceremoniei religioase de sfințire a bustului Marelui Voievod au fost prezentate de asemenea și moaștele Sfântului Apostol Andrei.

“În ziua de 4 Mai 2018, NEAMUNIT Brașov a participat la ceremonialul de dezvelire a bustului Marelui Voievod Mihai Viteazul, ce a avut loc în incinta Inspectoratului de Jandarmi Județean “Nicolae Titulescu” Brasov.
Tot în cadrul ceremonialului, au fost aduse moaștele Sfântului Apostol Andrei cel Întai Chemat – Ocrotitorul României și ale Sfânților Epictet și Astion – primii martiri români.

Sfințirea bustului Marelui Voievod, cât și slujba de dinaintea plecării moaștelor către Mănăstirea Sfântul Efrem cel Nou din Cristian, unde vor rămâne spre închinare până în data de 9 Mai 2018, a fost săvârșită de către un sobor de preoți militari din cadrul Jandarmeriei Române, avându-l în frunte pe Părintele Dănuț – Gheorghe Benga, Protopopul Brașovului.

Alături de Junii Brașovului, ce au contribuit la frumoasa întampinare a moaștelor de către mulțimea de brașoveni, dar și de turiști, am ridicat cu emoție steagul cu chipul Marelui Voievod, pomenindu-l și cinstindu-i memoria împreună cu întreaga mulțime.

Să nu uităm de cel care a avut numeroase legături cu orașul nostru de la poalele Tâmpei, de cel care a desfășurat aici numeroase activități politice și diplomatice, de cel care în urmă cu 418 de ani intra triumfal în Cetatea Brașovului pe “Poarta Vămii”, cum i se spunea atunci, astăzi giratoriul din Livada Poștei – Rectorat, de Mihai Viteazul.”, se arată într-un comunicat al Asociatiei Neamunit, Organizatia Brașov publicat pe facebook


Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
Comodo SSL

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Vacante in Grecia