Laurențiu Rebega: “România trebuie să își asume identitatea ei națională și să o apere în fața globalismului”

Laurențiu Rebega: “România trebuie să își asume identitatea ei națională și să o apere în fața globalismului”

Europarlamentarul român Laurențiu Rebega se numără printre puținii politicieni din țara noastră care mai îndeamnă să luptăm pentru valorile naționale, pentru asumarea identității noastre naționale.

“În an de Centenar, întoarcerea la valorile neamului reprezintă o datorie și o normalitate, o raportare smerită la sacrificiul celor care au făcut posibilă România Mare.”, afirmă Laurențiu Rebega.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

“Centenarul ne obligă să luptăm pentru valorile care ne definesc

Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni din care fac parte ca europarlamentar duce o luptă susținută pentru a salvgarda acele valori pe care s-au fondat națiunile europene. România are, la rândul ei, o moștenire culturală și spirituală milenară pe care avem datoria să o conservăm și să o transmitem, mai departe, generațiilor viitoare. România are, de asemenea, valori creștine pe care ne-am întemeiat ca neam și fără de care o parte esențială a sufletului românesc ar dispărea.

România are nevoie de valori pentru că fără ele nu mai suntem o națiune, ci o populație. România trebuie să își asume identitatea ei națională și să o apere în fața globalismului. Chiar dacă globalizarea este un fenomen care nu poate fi oprit, nu trebuie să cedăm tentației globalismului, cel care presupune că nu mai trebuie să avem o cultură proprie, că trecutul nu contează și că totul este la comun.

În an de Centenar, întoarcerea la valorile neamului reprezintă o datorie și o normalitate, o raportare smerită la sacrificiul celor care au făcut posibilă România Mare. Totodată, nimic nu este mai nefiresc la 100 de ani de la Marea Unire decât acest război româno-român care ne arată că Centenarul ne găsește mai dezbinați ca oricând.

Nu ne vom găsi locul în Europa decât ca noi înșine, ca cetățeni români, nu ca cetățeni de niciunde, iar România nu va fi importantă în UE decât dacă își apără valorile și suveranitatea, respectând celelalte state, respectând valorile comune, dar respectându-se și pe ea însăși și propriile sale tradiții.

Privind spre realitatea noastră cotidiană, faptul că un sfert din populația României a devenit diaspora ne arată că țara noastră nu mai este atractivă, în special pentru segmentul activ, ceea ce ridică mari semne de întrebare cu privire la viitorul națiunii române. Avem o scădere demografică constantă și, în plus, numai în 2017 peste 200.000 de români au ales să plece spre alte zări pentru o viață mai bună.

Acestea sunt date statistice care trebuie să ne pună pe gânduri în an de Centenar și care ne obligă să căutăm răspunsuri la o întrebare dureroasă: ce am greșit în ultimii 28 de ani? Dar cel mai important este să ne pregătim pentru ca următorii ani să fie diferiți, pentru ca România să fie din nou primitoare cu cetățenii ei și să redevină o țară puternică și respectată.”, se arată într-o postare de pe pagina de facebook a lui Laurențiu Rebega

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

De ce USR și Dacian Cioloș sunt o primejdie gravă pentru România

joi sept. 20 , 2018
De ce USR și Dacian Cioloș sunt o primejdie gravă pentru România Preambul: „Eu nu anticipez o alianță pre-electorală cu PNL-ul în ceea ce priveste Parlamentarele, pentru că USR este un partid care este a treia forță politică din România și a cărui preocupare este să arate că se poate face […]

Poate vă place și:

libris.ro