libris.ro

În Parlamentul României nu există niciun deputat din partea secuilor și totuși am avut „marșul pentru libertatea secuilor”?

„MITINGUL ILEGAL AL MAGHIARILOR LA TÂRGU MUREȘ PENTRU AUTONOMIA TERITORIALĂ A JUDEȚELOR COVASNA, HARGHITA ȘI MUREȘ ÎN VATRA ROMÂNEASCĂ

Ungaria și U.D.M.R. au organizat duminică 10 martie 2019 la Târgu Mureș un miting ilegal pe care l-au botezat „marșul pentru libertatea secuilor”. Adevărul este că în România secuii au fost maghiarizați și nu există minoritatea etnică secuiască. Ca urmare, în Parlamentul României nu există niciun deputat din partea secuilor.

În paralel cu marșul ilegal al maghiarilor de la Târgu Mureș, la Budapesta a fost organizată o adunare publică la care participanții au purtat drapele ale Ungariei, steaguri ale Ungariei mari, steaguri ungurești ale Ardealului și bannere cu texte identice cu cele din capitala județului Mureș.
La Târgu Mureș, mitingul a fost ilegal și la marșul prin zona centrală a municipiului au participat câteva mii de maghiari care au uitat să ceară libertate pentru secuii plecați în ceruri.

Prefectul P.S.D.-ist al județului Mureș, Mircea Dușa (fost ministru al Apărării) și primarul Dorin Florea (P.N.L.) nu au acționat pentru respectarea Legii nr.60/1991, republicată, privind adunările publice. Ei au asistat pasivi la trecerea coloanelor de manifestanți maghiari care au purtat multe drapele ale Ungariei și steagurile ungurești ale Ardealului, precum și bannere prin care cereau: autonomia teritorială a județelor Covasna, Harghita și Mureș, așa-zisul ținut secuiesc în care nu există secui; desființarea Tratatului de la Trianon și anexarea Ardealului la Ungaria. Pe unele bannere era desenată harta Ungariei care cuprindea și Ardealul, iar pe altele scria că așa-zisul ținut secuiesc nu este România ci este Ungaria.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Prefectul și primarul nu au solicitat forțelor de ordine să aplice legea, inclusiv să-i ia jandarmeria cu dubele pe manifestanții care purtau bannere, drapele ale Ungariei și steagurile ungurești ale Ardealului. Majoritatea manifestanților maghiari au fost din Târgu Mureș și județul Mureș, iar din județele Covasna și Harghita au fost aduși oameni cu 11 autocare. Printre manifestanți s-a aflat și europarlamentarul maghiar Ladislau (Laszlo) Tokes reprezentant din partea Ungariei în Parlamentul European. La Prefectura Mureș, o mică delegație dintre manifestanții maghiari au înmânat prefectului român un dosar cuprinzând pretențiile de autonomie teritorială ale Ungariei și U.D.M.R. pentru județele Covasna, Harghita și Mureș, pe multimilenarul și Sfântul Pământ moștenit de Poporul Român de la strămoșul său, Poporul Primordial al Geților. Prefectul-poștaș le-a primit dosarul și le-a promis că-l va trimite la Guvernul României. 

Românii din Țara-Mamă și cei refugiați în străinătate din cauza Regimurilor post-decembriste, dar mai ales românii din Târgu Mureș au fost umiliți de manifestanții maghiari susținuți de către reprezentanții locali ai P.S.D. și A.L.D.E. cu care se află în concubinaj la Putere, mai ales la București, cu U.D.M.R., o organizație antiromânească, șovină, extremistă și ultranaționalistă, reprezentanta ilegală a Ungariei în Parlamentul și Guvernul României.

În seara zilei de 10 martie a.c., Guvernul de la Budapesta a declarat că susține autonomia teritorială a județelor Covasna, Harghita și Mureș care este o problemă a Ungariei în Vatra Românească.
Președintele României, Klaus Werner Iohannis și Guvernul țării noastre nu au avut nicio reacție la pretențiile Ungariei și U.D.M.R.! Partidele politice parlamentare care zic că sunt în Opoziție (formală) tac și ele, neavând curajul să introducă o moțiune în Parlament pe tema autonomiei Ardealului cerută în mod repetat de Ungaria și U.D.M.R.

La guvernarea României se află alianța P.S.D. – A.L.D.E. împreună cu U.D.M.R. cu care are un acord secret de colaborare și căreia îi îndeplinește toate pretențiile punctuale, comandate de la Budapesta. Mai mult, președintele P.S.D., Liviu Nicolae Dragnea, a recunoscut public că este într-o relație de prietenie cu premierul Ungariei, Viktor Orban care acționează diabolic și sistematic pentru dezmembrarea teritorială a României și anexarea Ardealului la Ungaria.

Ministrul de Externe, Theodor Meleșcanu (A.L.D.E.) este prietenul omologului său din Ungaria, iar ginerele domnului Meleșcanu a fost și este un susținător înfocat al iredentismului maghiar. Domnul Imre Peter, în anul 1956 când era student la Facultatea de Agronomie din Cluj-Napoca a manifestat public, în Piața Libertății, pentru anexarea Ardealului la Ungaria.

Ca urmare, a fost arestat, condamnat la închisoare și exmatriculat din facultate. După ce a fost eliberat din pușcărie a fugit în Ungaria, iar după anul 1989 s-a întors în România și acționează împreună cu tata socru, cel care a fost negociatorul șef al Tratatului cu Ungaria, din anul 1996.

Pe cale de consecință, cu toate că a fost încălcat de nenumărate ori Tratatul cu Ungaria, inclusiv recent la Târgu Mureș, ministrul de Externe Theodor Meleșcanu refuză să propună Guvernului Dăncilă să fie denunțat acest document, iar în legătură cu numeroasele acțiuni ale Ungariei împotriva Poporului Român și a României se aseamănă cu un surdo-mut, care nu pretinde scutiri.

În ziua de 16 septembrie 1996, când a fost semnat la Timișoara Tratatul cu Ungaria, ca primar al municipiului Cluj-Napoca și președinte al Partidului Unității Naționale Române (P.U.N.R.) am organizat legal un marș funebru pentru înmormântarea liniștii românilor din Ardeal. Viața a demonstrat că acel marș-avertisment public, cu participarea multor mii de clujeni, a fost necesar.

După acel eveniment politic au apărut câteva cozi de topor din conducerea P.U.N.R. care s-au delimitat de marșul funebru de la Cluj-Napoca și cu sprijinul unor servicii secrete românești și străine au lichidat P.U.N.R.-ul, singurul partid politic autentic românesc născut din Vatra Strămoșească multimilenară.

Toate partidele politice parlamentare s-au aflat sau se află într-o relație de concubinaj cu Uniunea Democrată Maghiară din România, care nu este înregistrată ca partid politic și nici ca singura organizație a minorității maghiare din România!

La această realitate se adaugă un alt Adevăr: toți etnicii maghiari din România au solicitat și au obținut cetățenia Ungariei, sunt cetățeni unguri.
Mitingul ilegal al maghiarilor de la Târgu Mureș și argumentele prezentate confirmă că pericolul unguresc este foarte mare.
Deșteptați-vă și Uniți-vă frați români!

Dr. Gheorghe Funar
Președintele Partidului România Noastră
Candidat la funcția de Președinte al României, la alegerile din noiembrie 2019
Cluj-Napoca,
11 martie 2019

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info