Protest la Târgu Mureș pe 10 martie, ”Împotriva tăierii pădurilor și împușcării urșilor”

Pe fondul tăierilor tot mai agresive a pădurilor din România, dar și a împușcării urșilor, societatea civilă românească reacționează, mobilizându-se pentru un protest pe 10 martie 2020, în fața Direcției Județene de Mediu – Mureș, o manifestație îndreptată așadar ”Împotriva tăierii pădurilor și împușcării urșilor”.

“Este deosebit de important ca societatea civilă să se implice în aceste momente. Ținând cont de evoluția evenimentelor, va trebuie ca tot mai multe organizații neguvernamentale să ceară autorizații pentru organizarea unor manifestații în fața Direcțiilor Județene de Mediu, pentru a protesta Împotriva tăierii pădurilor și a împușcării urșilor”, au transmis organizatorii acestei acțiuni

Protestul va avea loc marți, 10 martie 2020, la Târgu Mureș, între orele 12:00 – 15:00, în fața Direcției Județene de Mediu Mureș.

Protest la Târgu Mureș pe 10 martie, ”Împotriva tăierii pădurilor și împușcării urșilor”
Protest la Târgu Mureș pe 10 martie, ”Împotriva tăierii pădurilor și împușcării urșilor”

Este tot mai deprimant să călătorești prin țară și să vezi munți întregi despăduriți, niște peisaje de-a dreptul apocaliptice, cu ecosisteme întregi date peste cap, cu echilibre naturale făcute praf doar cu ajutorul drujbelor. Din păcate, odată cu despădurirea are de suferit și fauna României, urșii fiind unele dintre cele mai afectate animale de despăduririle tot mai agresive din țara noastră.

Nemaiavând hrană și adăpost în habitatul în care era obișnuit până acum să trăiască, ursul coboară din ce în ce mai mult în căutarea altor oportunități pentru a se hrăni. Astfel, ajunge în conflict cu civilizația umană și se solicită tot mai des împușcarea urșilor. Este un cerc vicios, din care nu vom putea ieși decât prin stoparea tăierilor de păduri.

libris.ro

În speranța că tot mai multă lume va înțelege cât de importante sunt astfel de acțiuni pentru stoparea defrișărilor, facem și noi un apel la cât mai multă lume să participe la acest protest și la toate celelalte din țară care vor fi organizate în fața direcțiilor de mediu județene.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info