Sâmbătă, 22 februarie 2020, de la ora 12.30, la Castelul Károlyi din municipiul Carei va avea loc vernisajul expoziției de artă plastică a artiștilor Vasile Kóter László și Kovács Emil Lajos. Vor fi expuse sculpturi având ca temă venirea maghiarilor în aceste locuri după cum precizează Vasile Koter pe pagina sa, scrie Buletin de Carei.
Nu încetează să ne uimească numărul mare de paradoxuri oferite de către anumiți reprezentanți ai extremismului maghiar din România. Deși este un artist care realizează sculpturi având ca tema migrația maghiarilor către zone actuale din Europa, sculptorul Vasile Koter (László) l-a atacat recent pe un consilier român din Carei cu expresia de “migrant intern”.
“Vasile Kóter László este artistul care l-a catalogat pe consilierul local careian Ilie Ciută, pe pagina acestuia, ca fiind ,,migrant intern,, referindu-se se pare la locul să de naștere deși în situația consilierului Ciută se află și primarul Kovacs care s-a născut în județul Maramureș. În afară de invective și exprimări mizerabile, artistul născut la Carei nu poate aduce niciun argument concret împotriva consilierului Ciută privind manipularea de care îl acuză.”, mai scrie Buletin de Carei
Nota noastră: Ce concluzie am putea oare noi trage din acest standard dublu al artistului Vasile Koter (László)? Că migrația e ceva onorabil și de admirat când e vorba de istoria maghiarilor, iar atunci când e vorba de români e ceva rușinos, chiar dacă din punct de vedere “tehnic” nici măcar nu se poate vorbi de migranți români, câtă vreme aceștia nu fac altceva decât să se mute dintr-un oraș în altul din aceeași țară, spre deosebire de concetățenii maghiari, care au venit aici ca “oaspeți”, iar acum se vor stăpâni, vor autonomii, regionalizări, federalizări, etc.
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro) Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram
Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu
Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor
Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.