Un monument simbol al Iașului, respectiv Monumentul UniriidinIași, amplasat în fața Universitatății de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași, era înconjurat azi de mașini vopsite în culori stridente, care făceau reclamă la … videochat. De ceva vreme, până și autoritățile locale ieșene au luat în vizor această expunere publică, această reclamă stradală neconvențională, considerând că ar fi timpul ca o asemenea promovare să fie interzisă la nivelul orașului Iași.
La sfârșitul lunii ianuarie a.c., primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, amenința cu amenzi și chiar cu ridicarea mașinilor de pe spațiile publice, pentru cei care nu se conformează interdicției de a mai afișa reclamă pe spații publice pentru firmele de videochat.
Cu atât mai grav este considerăm noi, ca astfel de reclame pe mașini să fie afișate tocmai lângă un monument cu o asemenea încărcătură simbolică precum Monumentul Unirii din Iași.
Pe lângă pervertirea tineretului, a tinerelor studente în primul rând, este un afront grav adus unui simbol important al orașului, reprezentat de un monument în care este reprezentată nu doar unitatea unui popor, dar și valori fundamentale precum unitatea familială. Cum să vii cu reclamă la videochat tocmai lângă un asemenea simbol, decât dacă îți propui să-l pervertești, să-l desacralizezi?
Galerie Foto:
[envira-gallery id=”107666″]
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania: RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Sâmbătă, 7 martie 2020, Asociația Obștească “Asociația pentru Conservarea Patrimoniului Cultural”, cu binecuvântarea Episcopiei de Bălți a Mitropoliei Basarabiei, vă invită să celebrați împreună cei 102 ani de la Prima declarație de Unire, semnată la Bălți în data de 3 martie 1918. Sub sloganul „Pe 7 martie, toți românii se […]