libris.ro

„Mani Pulite” și „DNA, firme românești belite”, 2 operațiuni de spionaj extern?

Într-un articol deosebit de revelator, intitulat „Coincidențe”, și publicat de către Dan DIACONU pe blogul Trenduri economice, autorul face o scurtă analogie între așa zisa campanie anticorupție „Mani Pulite” din Italia, și campania DNA-ului, între care există niște similarități și consecințe uimitor de mari.

Cuprins de remușcare și aflat în stadiul terminal al unui cancer violent, fostul ambasador al SUA în Italia l-a chemat pe corespondentul „Corriere della Sera” în SUA și i-a povestit toată tevatura. Lumea a rămas șocată când a aflat că strofocarea anticorupție fusese de fapt o operațiune clasică de detonare a clasei politice italiene care, după căderea Moscovei, susținea luarea destinului țării în propriile mâni și demilitarizarea continentului.”, a scris Dan Diaconu în Trenduri economice

După două decenii de la așa zisele scandaluri de corupție descoperite de către niște „justițiari” din Italia care beneficiau de o neașteptată susținere externă, scandaluri transformate în niște uriașe circuri mediatice pe un model foarte similar cu ceea ce vedeam și noi prin fața DNA-ului, fostul ambasador al SUA în Italia, aflat în stadiul terminal al unui cancer galopant, îl chemă pe corespondentul publicației „Corriere della Sera” în SUA și îi relatează tot dedesubtul și implicarea unor operațiuni de spionaj extern în cadrul campaniei „Mani Pulite”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Potrivit fostului ambasador al SUA în Italia, toată șarada anticorupție din Italia nu fusese nimic altceva de cât o operațiune de asanare a clasei politice italiene care stătea în calea intereselor americane în Europa: la acel moment, trendul în politica italiană era unul de preluare a destinului țării în mâinile proprii ale italienilor și de demilitarizare a continentului european. Păi asta ar fi presupus că din Europa ar fi dispărut bazele militare NATO dintr-o zonă cu un imens interes strategic, respectiv zona Mării Mediterane.

Toți cei incapabili să vadă aceste similarități duse în unele cazuri până aproape de confuzie, între operațiunea „Mani Pulite” din Italia și masacrul firmelor și capitalului românesc de către DNA la adăpostul luptei anticorupție, au susținut frenetic, cu o obsesie demnă pentru cazuri mai bune, toată această campanie dusă în România împotriva intereselor naționale românești.

Pe același calapod al manipulării mediatice din anii ’90 din Italia, și în România s-a recurs la îndemnuri și sloganuri „bovine”, așa cum le caracterizează Dan Diaconu, precum #boicot, #stauacasă, #referendumulluidragnea #fărăpenaliînfuncțiipublice, #rezist, #insist, #iubireanusevotează, etc

Foto: captură facebook , exemplu de manipulare în timpul referendumului pentru familie

Mai trist pentru români este că beneficiind de o susținere internă și externă masivă, toată această șaradă a luptei anticorupție din România s-a concretizat mai curând prin distrugerea capitalului românesc și a firmelor românești, și pregătirea intrării pe o piață lipsită de concurență pentru valurile de multinaționale și corporații străine, răsărite în peisajul economic românesc imediat după decapitarea și distrugerea firmelor românești care reușiseră supraviețuiască miraculos până în acești ultimi ani când satrapul denumit DNA, dublat și de alte instituții de forță din România cu porniri antinaționale, le-a venit de hac și le-a pregătit minuțios dispariția din economia românească.

Întorcându-ne la momentul actual, al crizei provocate în aceste zile de pandemia de coronavirus, criza asta e o lecție dură pentru tâmpiții care spuneau că nu e nevoie de mijloace proprii de producție, de mijloace românești de producție care să ne asigure securitatea alimentară, de protejare a patrimoniului funciar, de protejare a gospodăriilor țărănești, a mijloacelor proprii de existență din mediul rural, etc

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info