Recomandările FAO privind plantarea și recoltarea în timpul pandemiei COVID-19

Un număr tot mai mare de state introduc măsuri care reduc mobilitatea populației și a forței de muncă, din cauza pandemiei COVID-19. Aceasta ar putea compromite lucrările agricole necesare, transformând situația într-un șoc pentru sistemele de producție.

Dacă lucrările agricole nu sunt îndeplinite la timp, culturile gata de recoltare pot fi pierdute, în timp ce plantarea ar putea să nu fie posibilă afectând astfel disponibilitățile alimentare din viitor.

Cu alte cuvinte, sistemele de producție alimentare se pot prăbuși cu efecte devastatoare asupra securității alimentare.

Instrumentul de cartografiere FAO afișează informații despre lunile de plantare și recoltare pentru produsele alimentare cheie și culturile agricole. Calendarul agricol pentru plantare și recoltare indică perioadele critice în care trebuie să se desfășoare lucrările agricole, ținând cont de condițiile agroecologice locale. Culturile sunt alese în funcție de importanța lor pentru fiecare țară din punct de vedere al valorii producției sau pentru că sunt o bază esențială pentru alimentație.

Calendarul prezintă recomandările FAO privind plantarea și recoltarea pentru fiecare cultură și țară.

apiland.ro

Culoarea verde prezentă pe hartă indică faptul că lucrările agricole trebuie desfășurate, inclusiv într-un ritm accelerat. Acest lucru se întâmplă în toate cazurile în care o lucrare agricolă trebuie să aibă loc în luna aprilie, indiferent de numărul total de luni necesare finalizării sarcinii. Culoarea galbenă prezentă pe hartă indică faptul că situația trebuie monitorizată și evaluată, pe măsură ce criza se desfășoară. Culoarea galbenă indică, de asemenea, accelerarea sarcinii, dacă acest lucru este considerat necesar și fezabil.


About the Author

Glasul.info
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]