libris.ro

O elevă de 16 ani din Brașov, care participase la ore de educație sexuală, a avut relații cu mai mulți tineri și a rămas însărcinată. Fata și-a ucis copilul nou-născut

Educația sexuală în școli este un subiect scos în față de ani de zile de către o anumită parte a eșichierului politic și ONG-urile care susțin această ideologie, argumentându-se că prin introducerea acestei materii, s-ar reduce relațiile sexuale între tineri, dar și numărul sarcinilor la minore, informează R3Media.

Puțină lume știe însă că orele de educație sexuală există în școlile românești, însă ele sunt opționale. Cu toate acestea, sunt destui elevi care participă la aceste cursuri. Unul dintre acești elevi a fost o elevă din Brașov, care a rămas însărcinată pe când avea 16 ani. Din păcate, tânăra și-a ucis copilul nou-născut. În anchetă, tânărul care a fost tatăl copilului a precizat că deși ambii știau de existența metodelor contraceptive, dar au ales să le ignore.

Tânărul a declarat că, la un moment dat au folosit prezervativul, dar „întrucât inculpatei nu îi plăcea acest lucru, în final au renunțat şi au continuat să întrețină raporturi sexuale fără să se protejeze”. De asemenea, tânărul a declarat că, la un moment dat, fata i-a spus că e îngrijorată că a rămas însărcinată, a efectuat un test de sarcină care a ieșit neconcludent, iar ulterior au rupt relația, la cererea fetei.

Astfel, școala a comunicat că eleva a participat la ore de educaţie sexuală, atât prin participarea cadrelor didactice şi a psihologului şcolar, cât şi prin implicarea unor ONG-uri, eleva participând la astfel de cursuri.

Psihologul liceului a arătat că în cadrul orelor de educaţie sexuală au fost abordate următoarele teme:

elemente de psihosexualitate, în care au fost analizate emoțiile implicate în relaţiile dintre fete şi băieţi la vârsta adolescenței;

fertilitatea şi reproducerea, în care au fost abordate subiecte cum ar fi sarcina, avortul, metodele contraceptive, contracepția de urgență, bolile cu transmitere sexuală, obiectivul acestui topic fiind informarea adolescenților pentru decizii asumate în ce privește consecințele unei sarcini la această vârstă, al unui avort sau infectării cu agenți patogeni cu transmitere sexuală.

O colegă a tinerei judecate pentru că şi-a omorât copilul, audiată ca martor în dosar, a declarat că la unul dintre cursurile de educaţie sexuală la ei în clasă au mers reprezentanții unui ONG şi „s-a vorbit despre sarcină şi despre faptul că dacă ai un contact sexual neprotejat există riscul de a rămâne însărcinată”. Cazul s-a petrecut în 2017. În 2020, fata a fost condamnată la şase luni de asistare zilnică, scrie Adevărul.

Reamintim că un proiect al educației pentru sănătate, în care sunt incluse și elemente de educație sexuală, a fost adoptat cu o largă majoritate de Parlamentul trecut. Pentru a participa la cursuri acceptul părinților era obligatoriu.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Președintele Iohannis a respins promulgarea legii, retrimițând-o în Parlament, unul din motive fiind tocmai necesitatea acordului parental, transmite R3Media.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist