RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Profesor și fost magistrat italian: “Cer scuze României și românilor pentru această defăimare”

Profesorul Augusto Sinagra: “Merită să ne amintim că știrile italiene, începând cu RAI, se află pe locul 77 în clasamentul internațional în ceea ce privește veridicitatea și credibilitatea”

Profesor la Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității „La Sapienza” din Roma, avocat, fost magistrat, Augusto Sinagra este o figură publică cu mare autoritate în societatea italiană. Referitor la scandalul iscat de isterica jurnalistă Lucia Goracci la cabinetul de avocatură de la București al senatoarei Diana Iovanovici-Șoșoacă, profesorul Augusto Sinagra a ajuns să-și ceară el scuze pentru atitudinea italienilor: “Cer scuze României și românilor pentru această defăimare”.

În vreme ce așa zișii lideri cu greutate ai statului român s-au grăbit să-și ceară scuze în fața reprezentanților statului italian, culmea, fără să aștepte măcar încheierea vreunei anchete preliminare cu privire la incidentul de la cabinetul senatoarei Diana Iovanovici-Șoșoacă, un fost magistrat italian, avocat și profesor universitar, își cere el scuze pentru nesimțirea statului italian de a interveni într-un mod inadecvat pe lângă conducerea statului român. Incidentul cu jurnalista italiancă isterică și senatoarea Șoșoacă a revelat însă acum foarte clar cine ține cu poporul român, și cine NU!

Redăm textul intitulat „Fără rușine”, postat pe facebook de către profesorul Augusto Sinagra:

FĂRĂ RUȘINE

Jurnalista RAI Lucia Goracci a mers la București pentru un interviu cu senatoarea română Diana Șoșoacă.

Chestiunea a luat o întorsătură pe bună dreptate inadmisibilă pentru senatoarea română care, presată de necunoscuta jurnalistă italiană, ar fi trebuit să spună, contrar voinței sale, că este în favoarea poțiunilor magice în timp ce senatoarea este convinsă împotrivă.

La invitația senatoarei de a pleca, jurnalista necunoscută Lucia Goracci și echipa ei au pretins să rămână în biroul senatoarei române, pentru a o obliga să spună ce nu voia.

La solicitarea senatoarei, Poliția Română a intervenit și, ca toți polițiștii din lume, a dus-o pe această jurnalistă vivace la birourile lor pentru procedurile necesare de identificare a ei și a celor care o însoțeau.

RAI italiană a dat o informație total inversată, în sensul că senatoarea română, nu se înțelege de ce, ar fi închis-o pe această jurnalistă curioasă în biroul ei și astfel sechestrând-o și apoi, după, sechestrul ar fi continuat la Birourile Poliției.

Având în vedere că, evident, RAI confundă România – care este o țară cu o civilizație străveche încă de pe vremea lui Decebal și Traian, precum și o țară de mare cultură în care majoritatea cetățenilor vorbesc fluent mai ales franceza și italiana – cu vreun mic stat din îndepărtatele Caraibe sau de pe Coasta de Vest Africii, ceea ce face e cel mai mult de râs este că jurnalista necunoscută și cine a însoțit-o ar fi fost eliberați datorită intervenției Ambasadei Italiei la Bcurești și a unui subsecretar de stat pentru Afaceri Externe (un necunoscut pe nume Dalla Vedova), care ar fi protestat față de ambasadorul României la Roma vădit speriat și îngrozit în fața unor autorități italiene atât de înalte.

Dacă acestea sunt faptele – și acestea sunt faptele – merită să ne amintim că știrile italiene, începând cu RAI, se află pe locul 77 în clasamentul internațional în ceea ce privește veridicitatea și credibilitatea.

Apoi mai trebuie adăugat că diplomația italiană nu mai are nicio voce, nu doar în forurile internaționale, ci nici măcar în relațiile bilaterale.

apiland.ro

În ceea ce privește autoritatea guvernamentală italiană, aceasta corespunde totuși cu ironia ascuțită a lui Giovannino Guareschi, care a anunțat în „Candido” că, după ce a cerut San Marino acces la mare, guvernul italian a cedat imediat Rimini și teritoriul său.

Apoi este partea din Poliția Română care ar trebui comparată cu Poliția Italiană, care deși funcționează în marea sa majoritate cu corectitudine și profesionalism, nu este chiar Santa Maria Goretti în ceea ce privește abuzurile.

Și este aceeași Poliție italiană care folosește departamentele specializate de măsurare a mișcărilor ondulatorii, adică acelea care își infiltrează agenții cu scopul criminal de a provoca revolte și ciocniri. (Prof. Sinagra face referire la un caz antologic, al unui agent infiltrat la o manifestație no Green Pass la Roma, agent filmat în apropierea unei mașini blindate de poliție, prefăcându-se a fi un protestatar, care împingea mașina pentru a o răsturna. Ministrul italian de Interne, Luciana Lamorgese a făcut o declarație halucinantă despre acel agent: „Operatorul respectiv controla forța ondulatorie descărcată asupra vehiculului astfel încât răsturnarea nu a putut fi efectiv finalizată”. n.r.)

În ceea ce mă privește, cunoscând istoria și cultura neamului românesc și având mare considerație pentru poporul român (care nu trebuie confundat cu romii și în care cu siguranță există și subiecți de evitat, care se găsesc de altfel și printre italieni), mă simt obligat să prezint scuzele personale pentru defăimarea foarte gravă comisă împotriva sa, în detrimentul unuia dintre reprezentanții săi, a Poporului și a guvernului român însuși.””Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]