RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Echipa de hochei a României nu recunoaște Imnul de Stat. DEMITEREA ministrului sportului!

Solicităm DEMITEREA ministrului sportului! 

Propunem desființarea echipei naționale de hochei din moment ce nu recunoaște imnul național. 

Naționala masculină de hochei pe gheață a României a evoluat în această săptămână la Campionatul Mondial, în Slovenia. La ultimul meci, ieri, cu Ungaria, a avut loc un moment scandalos: echipa României a intonat imnul așa-numitului „Ținut Secuiesc” (doar trei jucători refuzând acest lucru), iar ministrul Mediului, Tánczos Barna (UDMR), s-a aflat în galeria Ungariei, conform GSP.

La sfârșitul meciului, încheiat cu o victorie a maghiarilor împotriva românilor (2-4), cele două echipe s-au aliniat pe teren și au cântat împreună „imnul Ținutului Secuiesc”. Din lotul României, doar 3 jucători au refuzat să participe la moment și nu au stat alături de colegii lor.

Echipa masculină de hochei pe gheață a României este alcătuită, în mare parte, din sportivi români de etnie maghiară. Totodată, campionatul național este dominat de SC Miercurea Ciuc, campioana en titre, formație din județul Harghita, care este compusă dintr-o majoritate maghiară, scrie r3media.ro.

libris.ro

Și activenews.ro notează că deși echipa este formată în mare parte din jucători de etnie maghiară, aceștia sunt remunerați de statul român și reprezintă România, al cărei imn e „Deșteaptă-te, române!”.

Pentru ca sforțarea „patriotică” maghiară să fie completă, hocheiștii ardeleni au pierdut în fața echipei Ungariei, care a obținut un scor dublu. Ministrul Sportului din România, maghiarul Eduard Novak (UDMR), nu a răspuns la telefon reporterilor care au dorit să-i ceară un punct de vedere asupra ispravei hocheiștilor unguri din naționala României. De asemenea, Ministrul Mediului, Tanczos Barna (UDMR), s-ar fi aflat în galeria Ungariei, deși venise la meci ca să însoțească naționala României. El este fost președinte al Federației Române de Hochei și a apărut îmbrăcat într-un tricou al formației din Miercurea Ciuc, potrivit GSP.ro.

Gazeta Sporturilor a încercat să ia legătura cu Eduard Novak, ministrul Sportului, dar aceasta nu a răspuns apelurilor, potrivit Știri pe Surse, care citează GSP.ro.

Aceștia sunt miniștri propuși de UDMR în Guvernul României. Au depus un jurământ strâmb se pare atunci când au fost investiți în funcție. Așteptăm reacția președintelui României, a guvernului și altor  instituții abilitate a menține statul de drept.

Buletin de CareiContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info