libris.ro

Prim-ministrul Ciucă și Ministrul Culturii chemați pe Calea Eroilor, de Grupul Civic Gorj

  • Joi, 7 iulie, între orele 17.00 și 19.00, are loc la Târgu Jiu, Marșul „Împreună pentru Calea Eroilor”, organizat de Grupul Civic Gorj .

„Este momentul ca târgujienii să dea un semnal despre ce doresc pentru orașul nostru!

Ne aflăm în proximitatea unui moment istoric pe care doar niște iresponsabili nu l-ar putea înțelege, includerea Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” în Patrimoniul Mondial UNESCO”, transmit reprezentanții Grupului Civic Gorj.

Organizatorii vor să  semnaleze  importanța culturală și turistică a Ansamblului Monumental „Calea Eroilor”, obiectiv aflat pe Lista Monumentelor Istorice – GJ-III-a-A-09465 – Categoria A.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Grupul Civic Gorj a adresat o invitație publică de participare atât parlamentarilor locali cât și Prim-ministrului României, Nicoale Ciucă și Ministrului Culturii, Lucian Romașcanu

De asemenea, acestia critică modul neconform în care sunt realizate lucrările de modernizare și reabilitare a Căii Eroilor, calitatea și termenul de execuție al lucrărilor.

“Grupul Civic Gorj vă face cunoscut că în ziua de 7 iulie 2022, între orele 17.00 și 19.00, se va organiza la Târgu Jiu, Marșul „Împreună pentru Calea Eroilor”,

Traseul: B-dul C. Brâncuși (Primăria Târgu Jiu) – „Poarta Sărutului” din Parcul Central al Municipiului Târgu Jiu – Strada Calea Eroilor. Acest marș se va desfășura în conformitate cu reglementările Legii nr. 60/1991, privind organizarea și desfășurarea de adunări publice.

Scopul organizării acestui marș este de a atrage atenția opiniei publice locale și naționale cu privire la importanța culturală și turistică a Ansamblului Monumental „Calea Eroilor”, obiectiv inclus pe Lista Monumentelor Istorice – GJ-III-a-A-09465 – Categoria A – monumente de interes național și universal.

Reprezentanții Grupului Civic Gorj atrag atenția asupra modului dezastruos în care sunt realizate lucrările de modernizare și reabilitare a Căii Eroilor, calitatea acestora și termenul de execuție prelungit, lucrările trebuind să fie finalizate în anul 2020.

Ca urmare a acestor aspecte, Ansamblul Monumental „Calea Eroilor”, obiectiv cultural național și de patrimoniu European, riscă să nu mai fie inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO.”, arată organizatorii evenimentului.

Preluare: MAGAZIN CRITIC

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist