RSS
TwitterFacebookPinterest

Prim-ministrul Ciucă și Ministrul Culturii chemați pe Calea Eroilor, de Grupul Civic Gorj

  • Joi, 7 iulie, între orele 17.00 și 19.00, are loc la Târgu Jiu, Marșul „Împreună pentru Calea Eroilor”, organizat de Grupul Civic Gorj .

„Este momentul ca târgujienii să dea un semnal despre ce doresc pentru orașul nostru!

Ne aflăm în proximitatea unui moment istoric pe care doar niște iresponsabili nu l-ar putea înțelege, includerea Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” în Patrimoniul Mondial UNESCO”, transmit reprezentanții Grupului Civic Gorj.

Organizatorii vor să  semnaleze  importanța culturală și turistică a Ansamblului Monumental „Calea Eroilor”, obiectiv aflat pe Lista Monumentelor Istorice – GJ-III-a-A-09465 – Categoria A.

apiland.ro

Grupul Civic Gorj a adresat o invitație publică de participare atât parlamentarilor locali cât și Prim-ministrului României, Nicoale Ciucă și Ministrului Culturii, Lucian Romașcanu

De asemenea, acestia critică modul neconform în care sunt realizate lucrările de modernizare și reabilitare a Căii Eroilor, calitatea și termenul de execuție al lucrărilor.

“Grupul Civic Gorj vă face cunoscut că în ziua de 7 iulie 2022, între orele 17.00 și 19.00, se va organiza la Târgu Jiu, Marșul „Împreună pentru Calea Eroilor”,

Traseul: B-dul C. Brâncuși (Primăria Târgu Jiu) – „Poarta Sărutului” din Parcul Central al Municipiului Târgu Jiu – Strada Calea Eroilor. Acest marș se va desfășura în conformitate cu reglementările Legii nr. 60/1991, privind organizarea și desfășurarea de adunări publice.

Scopul organizării acestui marș este de a atrage atenția opiniei publice locale și naționale cu privire la importanța culturală și turistică a Ansamblului Monumental „Calea Eroilor”, obiectiv inclus pe Lista Monumentelor Istorice – GJ-III-a-A-09465 – Categoria A – monumente de interes național și universal.

Reprezentanții Grupului Civic Gorj atrag atenția asupra modului dezastruos în care sunt realizate lucrările de modernizare și reabilitare a Căii Eroilor, calitatea acestora și termenul de execuție prelungit, lucrările trebuind să fie finalizate în anul 2020.

Ca urmare a acestor aspecte, Ansamblul Monumental „Calea Eroilor”, obiectiv cultural național și de patrimoniu European, riscă să nu mai fie inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO.”, arată organizatorii evenimentului.

Preluare: MAGAZIN CRITICContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]